De appels met peren-lijstjes: Welk team maakte de meeste goals

Het jaar 2017 zit er op. Net als vorig jaar is het weer tijd voor de ‘lijstjes’. Het Amsterdamsche Voetbal ploos het eerste deel van het seizoen helemaal uit en kwam tot de leukste lijstjes. Wie deed het nou het best en wie presteerde het slechtst? Wie scoort er het meest en welke defensie kreeg er de meeste tegen? Het Amsterdamsche Voetbal volgt 113 teams bij de mannen. Vandaag in het tweede deel: Wie maakte de meeste goals?

Omdat niet iedereen evenveel wedstrijden heeft gespeeld, hebben de stand gebaseerd op het gemiddeld aantal gescoorde doelpunten per wedstrijden. Mocht dat hetzelfde zijn, dan geeft het totaal aantal gemaakte doelpuntende door doorslag voor de eindstand.

In 2015 werden de meeste goals gemaakt door Nieuw Sloten (zaterdag) en OFC (zaterdag). Beide scoorden 51 keer in twaalf wedstrijden. Dat is goed voor een gemiddelde van 4,25 doelpunt per wedstrijd. In 2016 was AC Amsterdam de beste met veertig doelpunten in acht wedstrijden. Vlug en Vaardig maakte er toen 61 in dertien duels wat goed was voor een tweede plaats met een gemiddelde van 4,69. De minste goals werden in 2015 gemaakt door Vlug en Vaardig (elf in dertien wedstrijden, 0,85 gemiddeld). In 2016 was Zeeburgia (zondag) de minste scorende ploeg voor winterstop met dertien doelpunten in dertien wedstrijden.

[table “218” not found /]
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!