Arabi el Abdessadak schiet ZSGOWMS langs Purmersteijn (zaterdag)

ZSGOWMS heeft zich bij de laatste zestien van de districtsbeker geschaard. De zondag derdeklasser won op bezoek bij Purmersteijn (zaterdag) met 0-1, door een benutte strafschop van Arabi el Abdessadak in blessuretijd.

Toen de negentig minuten erop zaten, maakten beide ploegen zich al voorzichtig op voor een strafschoppenserie. Het kansarme duel was doodgebloed en een beslissing – in een gelijkopgaande wedstrijd zou de maker van het eerste doelpunt ook spekkoper zijn – bleef uit. Tot de 92ste minuut. El Abdessadak maakte een omhaal en zag zijn inzet gekeerd worden door de hand van Purmersteijn-verdediger Samir Alilouch. Voldoende voor een strafschop, die de aanvaller zelf feilloos benutte.

“Je moet gewoon hard blijven werken, daar kan je soms beloond voor worden. Dat hielp ons”, zei de matchwinner. “We winnen, daar gaat het om. Het maakt het niet uit of het 1-0 of 10-0 wordt, je gaat door naar de volgende ronde.”

De oorzaak van het matige voetbal, met name in de tweede helft, lag deels bij de hagel, die het voetbal volgens Purmersteijn-trainer René Panhuis er niet beter op maakte. “Ik denk ook dat een moment een kwartier daarvoor cruciaal was.” De oefenmeester doelde op een indirecte vrije trap op tien meter van het doel, na een terugspeelbal die werd opgepakt door doelman Tamba dos Santos. Kevin Hijlkema schoot deze rakelings naast. “Als die erin gaat, kan je zo’n wedstrijd vervolgens rustig uitspelen.”

In de eerste helft was de thuisploeg ook het dichtst bij een openingstreffer. Dick Bos schoot voorlangs, Hijlkema vond uit een lastige hoek de paal en in de rebound schoot Owairan Cleonise uit de draai over. ZSGOWMS stelde daar bar weinig tegenover, met twee onschuldige vrije trappen van Faycal Annouri en een rollertje van El Abdessadak, een metertje naast het doel.

Na de rust kreeg Robert Guerain twee aardige kansen op een doelpunt voor de gasten, die uiteindelijk pas in de blessuretijd viel. ZSGOWMS gaat donderdagavond in de koker voor de volgende ronde, zaterdag vierdeklasser Purmersteijn kan zich op de competitie focussen. Panhuis: “Natuurlijk is het jammer dat we eruit liggen en dat het doelpunt op zo’n ongelukkig moment viel. Maar we hebben wel weer een wedstrijd met serieuze tegenstand gehad en dat is goed voor de jongens.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de vierde ronde van de districtsbeker.