Argon toch woensdag in actie na bizarre nacompetitie in 1e klasse

De zondagtak van SV Argon, bekerwinnaar van West 1, zal aanstaande woensdag toch al in actie moeten komen in de halve finale van de landelijke beker tegen SV Deurne. De KNVB heeft besloten het bekertoernooi voorrang te geven ten opzichte van de nacompetitie.

De afgelopen weken was het veel geschuif en mitsen en maren hoe de KNVB in Zeist de nacompetitie in de eerste klasse moest afwerken. Nadat JOS Watergraafsmeer en Zeeburgia waren uitgeschakeld in de eerste ronde gebeurde  er een hoop.  Eerst trok Feyenoord zich terug voor de herkansing (zie elders deze site) vervolgens promoveerde Achilles’29 naar de Jupiler League. De herkansing voor promotie naar de hoofdklasse (Quick, Joure en Deurne) is nog steeds niet afgelopen.

Omdat Alphense Boys door de KNVB schuldig werd bevonden aan de rellen tegen Haaglandia werd de club teruggezet naar de eerste klasse. Alle drie de herkansers mogen dus naar de hoofdklasse. Alphense Boys heeft echter nog tot donderdag om in beroep te gaan. De wedstrijd Joure-Deurne is dus uitgesteld. Daarom kan Deurne, tegenstander van Argon in de halve finale, toch aanstaande woensdag spelen.

Mocht Argon het duel winnen dan zal het zaterdag 15 juni in Mijdrecht de finale om de landelijke beker voor amateurs spelen tegen De Treffers. Het duel tussen Joure en Deurne zal, indien Alphense Boys de eventuele beroepszaak wint, worden gespeeld op 20 juni. Gaat Alphense Boys niet in beroep dat hoeft de wedstrijd niet meer gespeeld te worden en dat promoveren/handhaven Quick, Joure en Deurne zich in de hoofdklasse.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!