Patrick Lokken maakte in tien jaar 139 competitie doelpunten voor Argon

Argons Lokken zit kapot en zoekt club

Hoofdklasser Argon stopt met het spelen van prestatievoetbal op zondag. Gisteren (dinsdag) werden spelers en trainers van de selectie op de hoogte gesteld van deze drastische beslissing. Voor Amstelvener Patrick Lokken betekent dit dat er een eind komt aan zijn lange loopbaan bij de club uit Mijdrecht.

Lokken: “ We zouden gaan trainen maar om acht uur zei de trainer dat we naar de kantine moesten. Daar deelde voorzitter ons mede dat ze stoppen met prestatie voetbal op zondag. Het zat er aan te komen maar dit doet me wel erg veel pijn.”

Lokken is momenteel bezig aan zijn tiende seizoen voor SV Argon. In al die jaren maakte hij 139 competitietreffers voor de club uit Mijdrecht. Het hoogtepunt was natuurlijk het kampioenschap van Nederland in 2007. Lokken: “Dat je zo kunt afglijden. We hebben altijd in de top gespeeld met mooie wedstrijden voor veel publiek. Dat het zo eindigt is triest. Ik ben er kapot van.”

Patrick Lokken werd in 2007 met Argon Nederlands Kampioen
Patrick Lokken werd in 2007 met Argon Nederlands Kampioen

De 33-jarige aanvaller moet dus noodgedwongen op zoek naar een nieuwe club. Lokken: “ Ik had veracht hier mijn laatste jaren ook nog te kunnen spelen. Helaas kan dat nu niet meer want op zaterdag (tweede klas, red.) vind ik te laag. Ik wil minimaal in de eerste klas spelen en dan wel bij een club die meedoet om de prijzen.”

Waar de toekomst van de veel scorende spits ligt is nog onduidelijk. Het Amsterdamsche Voetbal weet dat topklasser AFC nog op zoek is naar een spits. Lokken (lachend): “ Ja AFC is zeker een mooie club. Het is jammer dat Cor ten Bosch weg gaat want ik weet dat hij altijd van mij gecharmeerd was. Die nieuwe trainer (Maarten Stekelenburg, red.) ken ik niet. Ik wil wel graag op zondag blijven spelen omdat ik op zaterdag tweede klasser NFC train maar als er een mooie zaterdagcklub zou komen dan zeg ik niet gelijk nee.”

Lokken geeft aan niet meer veel te willen reizen. Een club uit de Bollenstreek is dus ook niet gelijk waar hij aan denkt als we hem vragen waar hij graag zou willen spelen. Lokken: “In Amsterdam en omgeving zijn genoeg mooie clubs die hoog spelen. Neem nou de eerste klasse met Zeeburgia, JOS, De Dijk en Pancratius. Dat zou toch prefect zijn voor mij. De topklasse zal wel een moeilijk verhaal worden omdat ik dan minimaal drie keer moet trainen en dat kan mijn knie niet meer aan. Daar komt ook nog bij dat ik dan weer veel moet reizen.”

Waar de toekomst van Lokken ligt zal de komende weken wel duidelijk worden want iemand die 139 goals maakt in tien jaar op het hoogste niveau kan nog voor veel plezier zorgen.

Foto: SVargon/sportinbeeld.com

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!