Armando Cuvalaij matchwinner voor Wartburgia tegen Sporting Andijk

Armando Cuvalaij heeft Wartburgia behoed voor duur puntverlies. De invaller schoot de Amsterdammers in de 92ste minuut voorbij Sporting Andijk (3-2), waardoor de ploeg van Hans Bergsma de tweede plek behoudt in de zaterdag derde klasse A.

Op eigen veld kwam Wartburgia prima uit de startblokken en was zeker 25 minuten lang heer en meester over Sporting Andijk. Dit resulteerde in de tiende minuut in de openingstreffer. Daan Tuerlings rondde een voorzet van Jacco Fijnheer perfect af voor de 1-0. De bezoekers kwamen binnen negen minuten op gelijke hoogte door een goede actie van de gevaarlijke Luuk Waardenburg. Ondanks de gelijkmaker hield de thuisploeg het beste van het spel en konden meerdere kansen via Milan Besselink niet worden verzilverd.

Aan de andere kant van het veld bleef het opletten voor Wartburgia. Doelman Max Klink werd gered door de paal en redde vlak voor rust goed op een schot van Waardenburg. Direct na rust kon de thuisploeg de voorsprong herstellen, maar werd een treffer van Tuerlings afgekeurd wegens buitenspel. In de 53ste minuut viel de 2-1 alsnog. Joost Homminga bediende met een perfecte pass Niek Remijn.

De wedstrijd werd spannender, want Sporting Andijk was nog niet van plan zich zomaar over te geven. De lat en paal voorkwamen een nieuwe gelijkmaker. In de slotfase werd Klink geklopt door een onhoudbaar afstandsschot van Hessel Waardenburg: 2-2. Puntverlies leek aanstaande, totdat de inmiddels ingevallen Armano Cuvalaij zeer bekwaam vanuit een scrimmage voor het Andijkse doel de 3-2 binnen tikte.

“De eerste 25 minuten heb ik zeer goed positiespel gezien. We hebben veel kansen gehad om het in de eerste elftal al af te maken, dat hadden we ook moeten doen, maar we hadden ook zomaar op achterstand kunnen komen”, analyseerde Bergsma. “Ik ben blij met de drie punten.”

Door de overwinning blijven de Amsterdammers tweede staan, op vijf punten van koploper HBOK. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.