Arsenal aan de hand van Tyrell Perri voorbij Buitenveldert

Zaterdag tweedeklasser Arsenal heeft de ongeslagen status in 2019 weten te behouden. De ploeg van Imro Wielkens boog een 2-0 achterstand bij Buitenveldert dankzij een hattrick van Tyrell Perri om naar een 2-3 overwinning.

Vroeg in het duel kwam Arsenal al op achterstand. Nadat routinier Melvin Holwijn zijn lobje net naast het doel mikte, was het aan de andere kant van het veld in een vergelijkbare situatie wel meteen raak. De jonge Arsenal-doelman Roemer Gerdes speelde de bal prompt in de voeten van Nerivio Kasanwirjo en hij profiteerde daar optimaal van: 1-0.

In de eerste helft speelde Arsenal onwennig, veel ballen gingen fout en Buitenveldert kon er steeds knap onderuit voetballen. Bovendien was de thuisploeg vaak gevaarlijk uit de tegenaanval, al lukte het de nummer voorlaatst niet om de voorsprong nog voor de rust te vergroten.

Wielkens had in de rust geen donderspeech klaar voor zijn spelers, “Het lag vooral aan mezelf, ik heb de jongens verkeerd het veld opgestuurd. Met onze speelwijze moet je niet op achterstand komen. Dan kan je niet achterover leunen, dan moet je komen.” In de tweede helft was Arsenal feller, maar kon niet voorkomen dat het 2-0 werd voor Buitenveldert. Reda Alibi veranderde een schot van Joshua Kawei van richting.

Vanaf dat moment begon het tijdrekken van de thuisploeg, die de punten hard nodig heeft. Dit zorgde voor veel ophef binnen en buiten het veld en ook het aantal gele kaarten schoot omhoog. Rond de zeventigste minuut tekende Perri voor de aansluitingstreffer nadat hij een te korte terugspeelbal onderschepte: 2-1.

Tien minuten voor tijd hadden de bezoeker de stand gelijkgetrokken. Een mislukte omhaal van Mick Hurks werd door Perri verlengd. Enkele minuten was zijn sprookje helemaal compleet. Oog-in-oog met de doelman maakte de jongeling geen fout en voltooide zijn hattrick. Buitenveldert was in de slotseconden nog dicht bij een late gelijkmaker, maar Antonie de Puysselaar schoot net naast.

“We deden het met z’n allen, maar Tyrell was inderdaad heel belangrijk”, loofde Wielkens. “Het was ook wel weer tijd, het is een hele talentvolle jongen maar hij stond al een tijdje droog.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag en foto: Kasper Spruijt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!