Arsenal blijft door winst op Diemen op koers voor kampioenschap

In de zondag derde klasse C blijven AGB en Arsenal nek-aan-nek strijden om het kampioenschap. Laatstgenoemde, de ploeg van Imro Wielkens, schakelde nummer drie Diemen definitief uit in de strijd om de titel. Diemen was voetballend beter, maar Arsenal pakte de drie punten: 1-3.

Bij winst kon Diemen de strijd om het kampioenschap nieuw leven in blazen, dus trok de thuisploeg meteen ten aanval. De ploeg van Martin van Egmond had op eigen veld het eerste half uur de regie in handen. Via aanvoerder Marco Moelee kwam tot drie keer toe het gevaar, maar de lat en twee maal doelman Sam Coenen voorkwamen de openingstreffer. De eerste keer dat Arsenal zich serieus voor het vijandelijke doel liet zien, was het wel meteen raak. Stefan Batista Pereira kon na een steekbal van Melvin Holwijn alleen op doelman Dave Moen af en rondde bekwaam af: 0-1.

MDS_7245

Zo stond Arsenal eigenlijk tegen de verhoudingen in halverwege op voorsprong. Net als in de eerste helft was Diemen ook na rust voetballend de betere ploeg, maar liet de afwerking nog te wensen over. Na ruim een uur spelen kreeg de thuisploeg loon naar werken, al had het wat hulp hierbij nodig. Een korte hoekschop werd door Joshua Kloosterman voor het doel gebracht en bij een behoorlijke scrimmage was het Bright Owusu die het laatste tikje gaf: 1-1.

Lang kon Diemen echter niet van de gelijke stand genieten, want nog geen twee minuten later had Arsenal de leiding weer in handen. Een indraaiende hoekschop van Anthony Voskuilen werd volledig verkeerd ingeschat door Moen, de sluitpost liet de bal uit zijn handen glippen en Jan Roeters was er als de kippen bij om hier van te profiteren: 1-2. Deze voorsprong gaf Arsenal uiteindelijk niet meer weg. Wat Diemen ook probeerde – na het doelpunt ging de thuisploeg meteen één-op-één spelen – een punt zat er niet meer in. De grootste kans was voor Owusu, maar hij schoot uit een lage voorzet van Gianno Dos Passos hoog over.

MDS_7403

Arsenal kreeg in de tegenaanval genoeg ruimte, alleen profiteerden de Amsterdammers hier niet van. Zo mikte Holwijn net iets over het doel van Diemen toen hij alleen op doelman Moen af kon gaan. Het was uiteindelijk Batista Pereira die in de blessuretijd de wedstrijd definitief in het slot gooide. Holwijn haalde de achterlijn en besloot af te leggen op de aanvaller, die eenvoudig binnen kon schuiven: 1-3.

Door de nederlaag is Diemen definitief uitgeschakeld in de strijd om het kampioenschap, nu de achterstand is opgelopen tot zeven punten. Het seizoen is volgens Van Egmond nog niet afgelopen, want de promovendus mikt nog op deelname aan de nacompetitie. Arsenal kan zich op vier – of misschien zelfs vijf – finales focussen in de hoop de titelstrijd in hun voordeel te beslissen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto’s Michelle de Haas

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)