Arsenal buigt achterstand om tegen Roda ’23

In de zondag derde klasse C heeft Arsenal na een hectische slotfase een 1-0 achterstand tegen Roda ’23 omgebogen in een 1-2 overwinning. Tot een kleine tien minuten voor tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Bovenkerkers, maar met een aanvalsoffensief trok de ploeg van Imro Wielkens alsnog de overwinning naar zich toe.

Onder toeziend oog van Klaas-Jan Huntelaar – die bij Roda ’23 de Supportershome van Nederland Schoon opende – en onder leiding van scheidsrechter Maurice de Hond waren de eerste mogelijkheden voor de thuisploeg. Kopballen van Dennis Bakker en Giovanni van Groeningen werden echter door Arsenal-verdediger Shane Wolff van de doellijn gehaald. Aan de andere kant kon Arsenal slechts een zwak schot van Mulika Buffon tegenover stellen.

Roda '23 - Arsenal

In de tweede helft was het Roda ’23 dat na een klein uur spelen verdiend de score opende. Een pass van Damien de Vegt belandde met wat geluk voor de voeten van Bakker, die met een beheerste volley de 1-0 binnen schoot. De Bovenkerkers kregen vervolgens een aantal kansen om de wedstrijd te beslissen. Een inzet van Tim Engeln werd gepakt en tot twee maal toe was opnieuw een mannetje op de lijn de spelbreker. Een hoekschop van Melvin Joling werd door Maikel Keur ingekopt, maar Shane Wolff hield dat tegen. In de rebound werd ook een poging van De Vegt van de lijn gehaald, dit maal door Jan Roeters.

“Daar hebben we het laten liggen”, oordeelde Roda ’23-trainer Marco Bragonje. “We hadden de 2-0 moeten maken, maar dat lieten we na.” Arsenal zag zijn kans schoon en zette vanaf de zeventigste minuut een aanvalsoffensief in. Zes minuten voor tijd had dit ook succes. Roeters nam een voorzet van Mulika Buffon aan op zijn borst, draaide zich om en schoot de bal ver in de hoek (1-1).

Maar daar hielden de gasten het niet bij. Wielkens (Arsenal): “Als je eenmaal van een achterstand terugkomt, heb je de wind mee. Dan kan je twee dingen doen: een punt verdedigen of op zoek gaan naar de 1-2. Begin dit seizoen verloren we van Roda ’23, dus daar wilden we nu revanche op nemen. We zijn vol voor de winst gegaan.”

Daar slaagde Arsenal uiteindelijk ook in. Abdelhakim Eladel ging knap langs twee tegenstanders en eenmaal bij de achterlijn aangekomen legde hij de bal terug. Emmanuel Kofi Obeng miste de bal nog volledig, maar Buffon was op tijd aan komen rennen om de 1-2 langs Roda-doelman Mike van Zwieten te schieten. De ontlading was groot bij Arsenal, dat een achterstand omboog en in de blessuretijd er alsnog met de overwinning vandoor ging.

Terecht was het volgens een teleurgestelde Bragonje niet. “Zij krijgen twee kansen in de hele wedstrijd en scoren ze allebei. Maar we kunnen het onszelf ook verwijten. Na de 1-0 hebben we het laten liggen. We kwamen onze afspraken niet na, bleven niet compact en verzuimden de wedstrijd te beslissen.”

“Er zijn absoluut momenten in de wedstrijd geweest dat Roda ’23 de betere ploeg was, maar het was nog niet beslist. Maar over geluk hadden wij vandaag niet te klagen”, lacht een tevreden Wielkens.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassepagina van de zondag derde klasse C.