Arsenal drijft op vriendschap van Teuling en Zandwijken

Zondag derdeklasser ASV Arsenal is een bloeiende club in Amsterdam-Zuid aan het IJsbaanpad. De club wordt al jaren gerund door voorzitter Wim Teuling en trainer Iwan Zandwijken. Twee enthousiaste en gedreven krachten achter de club met inmiddels duizend leden.

Twee velden heeft de vereniging maar. Er zijn weekenden dat er al om half negen wordt afgetrapt en dat de laatste wedstrijd pas om half zeven is afgelopen. Teuling: “ Het kan niet anders. We hebben gewoon niet meer ruimte. Ieder jaar willen complete teams naar ons toekomen maar dat betekent dan wel dat ze pas om half vijf kunnen spelen. “

Wim Teuling bestuur

Met 26 seniorenteams en een prachtige accommodatie heeft de club sinds 2005 weer een beleid dat mede gericht is op prestatie. Hoofdtrainer Zandwijken heeft het hele proces meegemaakt. Zandwijken: “ Ik ben al 45 jaar lid van deze prachtige club. Ik ben zelfs erelid. In 2005 hebben we gelukkig weer een stap kunnen zetten om op niveau te kunnen presteren. Het doel was toen om een stabiele derdeklasser te worden. We speelden toen in de zevende klasse. Vorig jaar zijn we gepromoveerd naar de derde klasse en het lijkt er op dat we dit niveau ook vast kunnen houden.” Teuling vult aan: “ In 2002 zijn we eerste begonnen om de jeugd goed in kaart te brengen. En als je die voor je vereniging wilt behouden dan moet je ook zorgen dat ze na de jeugd op een aardig niveau kunnen spelen.”

ZAndwijken 2

Met eigen jeugd en wat ervaren spelers van buiten (zoals onder andere Nick Ruijmgaart en Said Saidi Amor) heeft de club een  elftal dat in evenwicht is. Zandwijken: “Maar ook die jongens betalen we niet hoor. Ze melden zich zelf aan omdat ze weten dat Arsenal een prachtige club is.”

Zandwijken: “ We betalen dus niet. We zorgen alleen dat alles rondom de selectie goed geregeld is. En dat geldt voor de hele vereniging. We willen dat bij alle teams goed geregeld is. Ik ben dan wel trainer van het eerste maar het gaat om de uitstraling van de hele club.”

teulimg en ZW

De trainer heeft dan ook een contract voor onbepaalde tijd. Al wil voorzitter Teuling het niet over een contract hebben. Teuling: “Iwan gaat nooit weg bij de club. Of hij komend seizoen weer trainer is van het eerste elftal weet ik nog niet. Maar dat hij voor de club behouden blijft dat is zeker. Wij zijn vrienden en hebben het niet over contracten. Iwan is altijd goed voor de club dus die laat ik nooit gaan.”

Komende maand denkt Teuling bekend te maken wie er volgend seizoen hoofdtrainer is van ASV Arsenal.  Een ding is in ieder geval duidelijk: Zandwijken blijft bij de club.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)