Arsenal en Blauw-Wit Beursbengels kunnen elkaar geen pijn doen

De derby in de zaterdag tweede klasse A tussen Arsenal en Blauw-Wit Beursbengels heeft geen winnaar opgeleverd. Waar het eerder dit seizoen nog een spektakelstuk was met een 5-3 eindstand, werd er aan het IJsbaanpad niet gescoord: 0-0.

In de openingsfase werd de toon voor de rest van de wedstrijd gezet: veel kleine overtredingen, lange ballen van de keeper die terug waaiden en bovenal weinig uitgespeelde aanvallen. Blauw-Wit Beursbengels had in de eerste helft de wind mee, maar maakte hier weinig gebruik van. Het enige wapenfeit was een schot van Zion Linger dat net over ging. “We hebben het van tevoren besproken en ook in de eerste helft heb ik het nog gezegd, maar blijkbaar komt het niet in die koppies”, zei trainer Jean-Paul van Zoghel over het niet uitgevoerde strijdplan.

De bezoekers namen wel het heft in handen en brachten de rust een beetje terug door het balbezit te bewaren. Dit leidde niet tot grote kansen. De beste mogelijkheid van de thuisploeg kwam net voor de pauze. Een strakke voorzet vloog voorbij aan Melvin Holwijn, die even daarvoor ontsnapte aan een tweede gele kaart, en Mick Hurks.

Ook de tweede helft werd vooral gekenmerkt door veel fouten en kaarten. Erwin Smajic was heel dichtbij de openingstreffer, maar zijn vrije trap werd op de kruising geplukt. Ook ging een kopbal van Jessey Tuffour over. Kort daarna werd Blauw-Wit Beursbengels in het zadel geholpen door een rode kaart voor Arsenal-routinier Omar Boukhari, die vanwege praten zijn tweede gele prent ontving. Zelfs met een man minder lukte het de gasten niet om de brilstand van het scorebord te krijgen.

Ondanks het doelpuntloze gelijkspel zag Van Zoghel een stijgende lijn ten opzichte van de vorige weken. Zijn collega aan de andere kant, Arsenal-trainer Imro Wielkens, was vooral blij met een punt. “Ik weet ook wel dat het een slechte wedstrijd was, maar ik ben trots dat we in een wedstrijd met slechte omstandigheden in ieder geval de nul hebben kunnen houden.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.