Arsenal en Buitenveldert kunnen leven met remise

De derby van Zuid in de zaterdag tweede klasse A tussen Arsenal en Buitenveldert heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en verdeelden ook terecht de punten. Door het 2-2 gelijkspel heeft Arsenal het eerste puntje binnen, Buitenveldert speelde voor de tweede keer op rij gelijk.

Beide oefenmeesters konden na afloop allebei leven met de puntendeling. Zelfs Arsenal-trainer Imro Wielkens. “Als je een voorsprong kwijtraakt, heb je soms het idee dat je de drie punten uit handen hebt gegeven. Maar als je het even een beetje laat bezinken, moet inderdaad bekennen dat een gelijkspel rechtvaardig is.” Hij doelde op een 2-1 voorsprong, nadat Arsenal eerst van een 0-1 achterstand moest terugkomen. Vlak voor de rust was Great Nyarko het eindstation van een aanval over vele schijven om Buitenveldert op voorsprong te schieten.

Op fantastische wijze trok Omar Boukhari na de rust de stand gelijk. De van Magreb’90 overgekomen middenvelder nam de bal na een afgeslagen hoekschop in één keer op zijn pantoffel. Vanaf dertig meter verdween zijn knal, nota bene met zijn verkeerde been, snoeihard in de kruising. “Echt een wereldgoal”, jubelde Wielkens, die even later Mick Hurks de thuisploeg aan de leiding zag brengen. De spits stond het hele vorige seizoen langs de kant met een hardnekkige rugblessure. Zijn eerste basisplaats sinds zijn terugkeer luisterde hij direct op met een doelpunt, uit een scrimmage. “Hij was tijdens de promotie vanuit de derde klasse (2016/17) heel belangrijk als clubtopscorer. We zijn heel blij met zijn terugkeer, hij brengt toch veel scorend vermogen.”

De twee treffers van Arsenal kwamen voort uit een standaardsituatie. Een week eerder kreeg Buitenveldert er nog drie tegen in het thuisduel met AMVJ. “Wij hebben moeite met het verdedigen van dode spelmomenten”, zei trainer Wilfred den Breejen. “Dat is een moeilijk onderdeel om op te trainen.” Toch kwam zijn ploeg door zo’n standaardsituatie weer op gelijke hoogte. Waar Michael Pereira in de eerste helft nog de paal trof met een vrije trap, prikte de middenvelder de bal nu vanaf twintig meter in het net: 2-2. “We hebben vijf doelpunten gemaakt in de competitie en dat waren stuk voor stuk echt mooie goals.”

In de slotfase kregen beide ploegen voldoende kansen om er met de drie punten vandoor te gaan, maar die lieten ze allebei liggen. Het 2-2 gelijkspel betekent dat Arsenal het eerste punt binnen heeft, Buitenveldert heeft er één meer. Vorig jaar stond de ploeg van Den Breejen na twee wedstrijden puntloos onderaan. “Ik ben niet geheel ontevreden. Vergeet niet dat we aan het bouwen zijn met een nieuw team. Ik zie ons per week groeien en beoordeel onze start als voldoende.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!