Arsenal en Sporting Martinus blijven steken op gelijkspel

In de zondag derde klasse C zijn Arsenal en Sporting Martinus in evenwicht gebleven. Zowel Arsenal als Sporting Martinus had bij een overwinning een aardige sprong kunnen maken op de ranglijst.  Er waren kansen genoeg maar uiteindelijk werd er niet gescoord: 0-0.

Op Sportpark de Schinkel ging de thuisploeg het beste van start. Arsenal speelde de lange bal en kreeg wat mogelijkheden. Doelman Steven den Heeten zorgde ervoor dat Sporting Martinus ongeschonden de rust haalde. ”In de eerste helft was Arsenal de betere ploeg”, aldus Martinus-coach Ron Gerlof. ”Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Wij waren te slordig. Zij kregen veel corners waarbij die lange verdedigers van hun mee naar voren kwamen. Dit leverde gelukkig niets op.” Het was tekenend dat Sporting Martinus pas na een half uur voor het eerst gevaarlijk werd. Een goede aanval werd niet bekroond.

In de tweede helft zag het spelbeeld er anders uit. Nu was Sporting Martinus wel bij de les en pakte Arsenal bij de strot. Joel Cornwall raakte de lat met een kopbal. ”Op basis van de tweede helft heb ik het gevoel dat er meer in had gezeten. Wij raken de lat en er werd nog een bal van de lijn gehaald. In het laatste kwartier gingen beide ploegen voor de winst en kon het alle kanten op.” De vele aanvallen strandden echter vroegtijdig waardoor de punten werden gedeeld deze middag.

”Als we volgende week thuis van Laren kunnen winnen ben ik tevreden over de eerste seizoenshelft”, zegt Gerlof. Sporting Martinus staat nu op de elfde plaats in zondag 3C. Arsenal heeft twee punten meer en staat negende. ”We hebben ook nog de wedstrijd tegen VVA Spartaan die opnieuw moet worden gespeeld. De verschillen zijn klein. Als je een keer wint kan je zomaar een paar plekken stijgen en zien de zaken er heel anders uit.”

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de derde klasse C.

Bron: website Sporting Martinus