Home / Algemeen / Arsenal grijpt laatste strohalm tegen VVA/Spartaan

Arsenal grijpt laatste strohalm tegen VVA/Spartaan

Voor het eerst sinds 13 november van het vorige jaar heeft Arsenal weer een zege weten te boeken. En het was gelijk een hele belangrijke. Door een laat doelpunt van Amarino Garcia Montez werd hekkensluiter VVA/Spartaan met 1-0 verslagen. Hierdoor heeft Arsenal in ieder geval weer uitzicht op de nacompetitieplekken in de zondag derde klasse B. In de komende weken zal moeten blijken of de ploeg van Imro Wielkens directe degradatie kan ontlopen.

”Als we vandaag hadden verloren dan was het zo goed als klaar geweest”, zegt Wielkens. ”Ondanks het belang van deze wedstrijd hebben we de spanning zoveel mogelijk proberen te temperen. We zitten in een fase waarin het allemaal moeizaam gaat. We moeten erg veel jonge spelers inpassen. Het is zaak om die jongens te blijven motiveren en niet teveel bezig te zijn met eventuele degradatie.”

De oefenmeester zag zijn elftal een goede wedstrijd spelen, maar zoals zo vaak dit seizoen ontbrak het bij Arsenal aan scherpte in de afronding. ”We waren bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Het balbezit was voor ons en we hebben veel kansen gecreëerd.” Lange tijd bleef het echter 0-0 en zo leek Arsenal kostbare punten te gaan verspelen tegen een VVA/Spartaan dat zich al neer heeft gelegd bij degradatie. ”Op een gegeven moment ga je dan ook nog vrezen voor een ongelukkige tegengoal”, aldus Wielkens.

Uiteindelijk viel het doelpunt voor Arsenal in het goede doel. Na een scrimmage was het Amarino Garcia Montez die het laatste zetje gaf: 1-0. ”Het was een erg onoverzichtelijke situatie en ineens lag de bal in het net. Ik hoorde na de wedstrijd pas dat hij hem daadwerkelijk had gemaakt”, lacht Wielkens. ”De ontlading viel wel mee want we staan ondanks dit resultaat nog steeds op een directe degradatieplek. Maar we hebben nu wel weer een fighting chance voor de komende weken. We blijven strijdbaar.”

Arsenal krijgt te maken met twee tegenstanders die ook nog lang niet veilig zijn. Eerst wacht Diemen en veertien dagen later is Ouderkerk de opponent. In deze duels staat er dus veel op het spel. ”Ik hoop dat er door het resultaat van vandaag wat meer vertrouwen in de groep is gekomen. We gaan er in ieder geval volle bak voor, maar we raken zeker niet in paniek mocht het allemaal niet lukken”, blijft de trainer rustig.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Foto: John Beckman 

 

Send this to a friend