Arsenal heeft kampioenschap in eigen hand ondanks gelijkspel tegen KDO

In de zondag derde klasse C heeft Arsenal deels geprofiteerd van de nederlaag van AGB. Op eigen veld kwam het niet verder dan 1-1 tegen KDO. Desondanks loopt het wel een puntje uit op de concurrent. Met nog drie wedstrijden te gaan moet Arsenal deze kleine voorsprong zien te verdedigen.

Arsenal begon aan de wedstrijd zonder Mitchell Pique. De ervaren middenvelder probeerde het nog wel in de warming up maar kon toch niet starten vanwege een hamstringblessure. Arsenal leek weinig last te hebben van deze tegenvaller want al na zes minuten had het de voorsprong te pakken. Vanuit een ingooi draaide Skip Slingerland slim weg bij zijn tegenstander en schoot de opstuitende bal vanaf twintig meter in het doel. Een mooi doelpunt en tevens een droomstart voor de ploeg van Imro Wielkens.

arsenal kdo 5

In het eerste half uur had Arsenal weinig te duchten van KDO. De gasten leken erg veel moeite te hebben met het gladde kunstgras en kwamen totaal niet aan voetballen toe. Bij de opbouw van achteruit ging het vaak al mis, ook vanwege het goede druk zetten van Arsenal. Melvin Holwijn werd middels een hakje van de achttienjarige Robin Romer vrijgespeeld en mikte te hoog. Remco Ultee kreeg ook een goede mogelijkheid, hij stuitte op de voeten van Peter Onderwater. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Arsenal dat de wedstrijd controleerde. Dat het vlak voor rust toch gelijk werd had het helemaal aan zichzelf te danken. Centrale verdediger Nick van der Werf verspeelde de bal en Joeri Stange kende geen genade: 1-1.

arsenal kdo 3

Arsenal kon weer opnieuw beginnen en had nog de hele tweede helft om iets aan de score te veranderen. KDO doelman Onderwater zou uitgroeien tot een grote sta in de weg. Vooral de redding van dichtbij op een inzet van Holwijn was cruciaal. Het was niet de middag van de oud-prof want ook een aantal vrije trappen van zijn kant gingen niet tussen de palen. Joris Kortenhorst van KDO kwam hier wel heel dichtbij. Zijn vrije bal belandde echter op de kruising. Na een onstuimige charge van Volkan Aksoy moest Arsenal een groot deel van de tweede helft met een man minder uitspelen. De rechtsback kreeg een directe rode kaart na een vliegende tackle met gestrekt been.

arsenal kdo 1

Het was het een klein wonder dat het uiteindelijk bij 1-1 bleef. Arsenal bleef ondanks het ondertal opzoek gaan naar een overwinning en hierdoor ontstond er een boeiend schouwspel. Anthony Voskuilen kon een individuele actie van Holwijn jammer genoeg niet bekronen. Wat volgde was een kansenregen voor KDO. Maurice Bartels stuitte eerst op Coenen en in de rebound raakte hij de paal. Ook Bart van der Tol kon van dichtbij geen doel treffen. Maurice Bartels probeerde het nogmaals met een vlammend schot maar Coenen tikte de bal stijlvol uit de bovenhoek. Het laatste woord was aan Melvin Holwijn. Het was zogezegd niet zijn dag want ook deze bal ging over het doel. Zo bleef de gelijke stand op het bord.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Verslag: Maarten Daniëls
Foto’s: John Beckman