Arsenal herovert koppositie door minimale zege bij De Meteoor

In de zondag derde klasse C heeft Arsenal geen fout gemaakt op bezoek bij de Meteoor. Mitchel Pique maakte uit een vrije trap het enige doelpunt van de wedstrijd: 0-1. Arsenal neemt de koppositie samen met AGB over van OSV, dat met 4-2 onderuit ging bij DSOV.

Het doelpunt van Pique was een van de spaarzame hoogtepunten uit de eerste helft. Na een periode van aftasten nam Arsenal langzaam het heft in handen. Melvin Holwijn was heel dichtbij een doelpunt. Het aluminium voorkwam de openingstreffer. De Meteoor gokte op de lange bal en Nolano Montblanc was twee keer gevaarlijk. Zijn eerste poging ging naast het doel en bij de grootste mogelijkheid stond doelman Sam Coenen in de weg.

JBE_5857

Op slag van rust kreeg Arsenal een vrije trap na een lichte overtreding van Montblanc op de rand van het strafschopgebied. Oud-prof Mitchel Pique wist zich wel raad met dit buitenkansje en plaatste de bal keurig in de linkerbovenhoek, buiten het bereik van Tolga Uysal. Zo kwam Arsenal toch aan de leiding door een sterk staaltje individuele klasse.

Wie had gedacht dat De Meteoor getergd uit de kleedkamer zou komen had het mis. Arsenal bleef de bovenliggende partij en de wedstrijd had in een vroeg stadium beslist kunnen worden. Remco Ultee schoot in de handen van Uysal en kopte even later net naast. Stefan Batista Pereira kon van dichtbij inschieten maar zijn inzet was veel te slap. Verdedigend kwam Arsenal eigenlijk niet in de problemen. Bij een corner was het wel even billenknijpen maar twee spelers van de Meteoor liepen elkaar in de weg waardoor de kopbal smoorde.

JBE_5799

In de laatste twintig minuten bracht Gerrie Breugem Terence van Stein in voor Trevor Strobbe. Zo ging De Meteoor één op één spelen. Er kwam meer en meer ruimte voor Arsenal om te counteren. Een goede voorzet van Piqué bereikte invaller Daniël Somers die over schoot. Een andere invaller, Kevin Timmermans, kreeg de bal zomaar in de voeten gespeeld door doelman Uysal. Hij schoot echter veel te gehaast waardoor de sluitpost zijn fout kon herstellen. Timmermans had de bal beter kunnen afleggen op een medespeler. De gemiste kansen werden Arsenal uiteindelijk niet fataal.

JBE_5897

Zo is Arsenal na één week weer gedeeld lijstaanvoerder in de zondag derde klasse C. De ploeg van Imro Wielkens heeft alleen een minder doelsaldo dan AGB, dat ook wist te winnen. OSV is door de nederlaag tegen DSOV naar de vierde plaats gezakt. Diemen schudde RODA’23 van zich af is ook nog vol in de race. De Meteoor staat nog op een veilige negende plek maar zal in de laatste zes wedstrijden nog de nodige punten moeten verzamelen. Het gat met de naaste achtervolgers bedraagt maar één puntje.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Verslag: Maarten Daniëls
Foto’s: John Beckman