Home / Algemeen / Arsenal in tweede helft langs tien man van ZOB
Foto: Jan van der Molen

Arsenal in tweede helft langs tien man van ZOB

Arsenal heeft zich in de top van de zaterdag tweede klasse A gemeld. De ploeg van Imro Wielkens profiteerde optimaal van een rode kaart voor ZOB en boog een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning.

Vrij snel keken de Amsterdammers tegen een achterstand aan. ZOB-middenvelder Colin Coenderman werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en de scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip. Vanaf elf meter maakte Kevin Grent gen fout: 1-0. Beide ploegen waren in de eerste twintig minuten slordig in de opbouw, er werd veel onnodig balverlies geleden en er was weinig gevaar voor beide doelen.

Enkele minuten voor rust moest Arsenal-doelman Danny de Lange handelend optreden bij een afstandsschot van Dennis Pals. Eén minuut hierna kreeg de thuisploeg een tegenslag te verwerken toen Marko Pals met zijn tweede gele kaart vroegtijdig naar de kleedkamers kon gaan. Arsenal speelde de hele tweede helft met een man meer en drukte ZOB direct na de theepauze in de verdediging, zonder echt gevaarlijk te worden.

Dat lukte in de 57ste minuut wel. Een handsbal van ZOB werd bestraft met een strafschop en deze werd door Melvin Holwijn benut. De thuisploeg zat hierna geen moment in de wedstrijd. Tien minuten na de gelijkmaker had Arsenal zelfs de voorsprong te pakken. Een voorzet vanaf de rechterkant wordt door de geheel vrijstaande Mick Hurks bij de tweede paal ingekopt. Ook de Amsterdammers moesten de wedstrijd vervolgens uitspelen met tien man – twee keer geel voor Omar Boukhari – maar dat had geen invloed meer op de stand.

Na vier wedstrijden heeft Arsenal nu net zoveel punten als ZOB: zeven. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.