Arsenal in laatste kwartier onderuit tegen DSOV

Arsenal is de koppositie in de zondag derde klasse C gedeeltelijk kwijt. De ploeg van Imro Wielkens leed op eigen veld een 0-3 nederlaag tegen middenmoter DSOV en zag daardoor achtervolgers AGB en OSV op gelijke hoogte aan kop komen.

Tot de 75ste minuut leek het er niet op dat het verschil zo groot zou worden in de eindstand. Arsenal en DSOV waren gelijkwaardig aan elkaar. “Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af”, aldus Wielkens. “De openingstreffer kon aan beide kanten vallen, maar zoveel kansen waren er voor beide ploegen niet.” Zo kreeg Mitchell Piqué namens de thuisploeg uit een vrije trap een goede mogelijkheid op de 1-0, maar zijn schot met een lastige curve werd uiteindelijk goed gekeerd door doelman Jessie Molenaar.

Arsenal_DSOV_13032016_26

Een knap doelpunt van aanvoerder Bianco Carolina, een kwartier voor tijd, doorbrak de ban. “Dan is het logisch dat je in het laatste kwartier meer risico gaat nemen, op zoek naar de gelijkmaker. Die kansen kregen we, alleen loop je het risico in de tegenaanval afgestraft te worden.” Dat deed DSOV ook, want dankzij Brian Wilderom liepen de gasten verder uit. Tien minuten voor tijd kopte hij goed raak, terwijl hij in de vijfde minuut van de blessuretijd de eindstand op 0-3 bepaalde.

Arsenal_DSOV_13032016_33

“Of je nou met 0-1 of 0-3 verliest, de uitslag maakt in deze fase van de competitie niet uit”, zegt de oefenmeester over de nederlaag. “Dat de concurrentie nu is ingelopen, kan gebeuren. Wij hebben nooit gedacht dat het nu al in kannen en kruiken zou zijn. Ik kan alleen spreken over Arsenal, dat is het enige waar ik invloed op heb, maar een feit is wel dat we nu rekening moeten houden met de concurrentie.”

Arsenal_DSOV_13032016_27

Arsenal deelt nu namelijk de koppositie in de zondag derde klasse C met OSV en AGB, nummer vier Diemen volgt op slechts twee punten. Wielkens: “Wij gaan er alles aan doen om tot het laatste moment mee te doen om de prijzen. Qua beleving en inzet zit het bij ons wel goed. Er is een klein kinkje in gekomen door deze nederlaag, maar de competitie is nog lang niet afgelopen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.

Foto’s Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)