Arsenal lijkt titel te kunnen vergeten na gelijkspel bij Roda’23

In de zondag derde klasse lijkt Arsenal de titel met de eindstreep in zicht  toch nog te hebben verspeeld. De ploeg van Imro Wielkens kwam in de wedstrijd tegen Roda’23 niet verder dan een 1-1 gelijkspel waardoor AGB met nog een wedstrijd te gaan de nieuwe lijstaanvoerder is.

In de beginfase was het aftasten voor beide ploegen en was het alleen Arsenal die voor de drinkpauze een kleine poging tot scoren kreeg. In het tweede deel van de eerste helft ontbrandde de wedstrijd maar wisten beide teams niet tot scoren te komen.

08052015 RODA Arsenal foto Koos vd Leest 1

Na rust was het wel snel raak. Het was Melvin Holwijn die in de 47e minuut een corner wist binnen te koppen en zijn ploeg daarmee aan een voorsprong hield. Arsenal kreeg daarna de mogelijkheid om de score verder uit te breidden maar zowel een vrije trap van Mitchell Pique als een schot van Holwijn werden niet tot treffer gepromoveerd.

In de slotfase zette RODA steeds meer druk en probeerde de ploeg van Marco Bragonje nog een punt uit het duel te slepen. Na een paar goede kansen was het acht minuten voor tijd toch raak. Het was Dennis Bakker die vanuit een vrije trap wist raak te schieten.

08052015 RODA Arsenal foto Koos vd Leest 2

In de resterende minuten wisten beide ploegen niet meer te scoren  en bleef het bij 1-1. Arsenal lijkt de titel dus uit haar hoofd te kunnen zetten. Omdat AGB  met 0-3 wist te winnen bij De Meteoor heeft de ploeg van Senel Cebar aan een overwinning tegen IVV genoeg om het kampioenschap in haar voordeel te beslissen.

08052015 RODA Arsenal foto Koos vd Leest 4

Toch wilde Arsenal-trainer Imro Wielkens het kampioenschap nog niet helemaal uit zijn hoofd zetten. “De competitie bestaat uit 26 wedstrijden en er is volgende week nog een speelronde. Als we nog een theoretische kans hebben op de titel moeten we onze uiterste best doen om die te pakken. Wij weten dat het niet makkelijk is om te winnen als de druk bij jou ligt en alle topploegen in onze competitie spelen een wisselvallig seizoen dus er kan nog van alles gebeuren. Wij gaan in ieder geval proberen om aan onze sportieve plicht te voldoen en te winnen van Fortius en dan moeten we maar kijken of AGB met de druk kan omgaan.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C

Verslag: Jurgen Boegborn