Arsenal maakt het zichzelf onnodig lastig tegen FC Almere

ASV Arsenal moest zaterdagmiddag hard werken om de overwinning over de streep te trekken. De Amsterdammers wonnen het uitduel met 0-1, maar de uitslag had hoger kunnen uitvallen.

De ploeg van trainer Imro Wielkens had wat recht te zetten na het 2-2 gelijkspel tegen FC Zaandam van twee weken geleden. Arsenal begon goed aan de wedstrijd en creëerde direct de eerste kansen, maar vergat zichzelf te belonen. Het resulteerde erin dat beide ploegen met de brilstand op het scorebord naar de kleedkamers gingen.

Binnen een uur slaagde Arsenal er alsnog in om de openingstreffer te maken. Het was Kiet Versluys die zijn kans afmaakte en zijn ploeg wat lucht gaf. Waar FC Almere trachtte de gelijkmaker te forceren, was het Arsenal dat aan de andere kant van het veld nog de nodige kansen kreeg. Driemaal lukte het niet om de score uit te breiden. Arsenal gaf echter geen grote mogelijkheden meer weg, waardoor de eindstand op 0-1 kwam te staan.

“We hebben het onszelf vandaag onnodig lastig gemaakt”, zo liet Wielkens na de wedstrijd weten. “Als je in de score een afstandje neemt dan krijg je het wat eenvoudiger. Op deze manier bleef het lang fragiel. Tegelijkertijd geeft het me een trots gevoel dat we in de tweede helft acht tot negen jongens van de eigen jeugdopleiding in de ploeg hadden staan. Zo zie je dat het gevoerde beleid resultaat oplevert.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Tjeerd Hof hoopt prestaties FC Almere snel te verbeteren: “Alles aan doen”

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)