Home / slideshow / Tjeerd Hof hoopt prestaties FC Almere snel te verbeteren: “Alles aan doen”

Tjeerd Hof hoopt prestaties FC Almere snel te verbeteren: “Alles aan doen”

FC Almere liep zaterdagmiddag op bezoek bij FC Aalsmeer tegen een 4-0 nederlaag aan. De einduitslag was tot teleurstelling van Tjeerd Hof die na het vertrek van Charly Olf de rol van hoofdtrainer op zich heeft genomen. Wij spraken hem na de wedstrijd over hoe zijn huidige rol hem bevalt.

Hof is een bekende bij FC Almere, want de oefenmeester kwam sinds jonge leeftijd al binnen de vereniging terecht. Vervolgens ontwikkelde hij zichzelf door tot lid van de A-selectie. De laatste jaren richtte Hof zich op het trainersvak en lukte het hem om zijn UEFA C-diploma binnen te halen. Sinds het begin van dit seizoen was hij assistent van Olf die hij na zijn vertrek tijdelijk opvolgde. “Ik ken de vereniging en de jongens door mijn verleden erg goed”, zo vertelt hij.

De vereniging uit Almere kreeg het in de eerste seizoenshelft niet voor elkaar om van de laatste plaatsen in de tweede klasse weg te blijven. Hof hoopte de vorm na de winterstop positief om te draaien, maar vooralsnog heeft hij het lastig. Met nederlagen tegen HBOK (0-7), DVVA (0-1), Jong Holland (6-1) en FC Aalsmeer (4-0) is zijn ploeg nog duidelijk zoekende naar de lijn naar boven. “Je wilt als trainer graag iets creëren, maar door de nederlagen is dit lastig. Ik wil er echter alles aan doen om het elftal weer op de rit te krijgen.”

De komende weken staan wedstrijden tegen ASV Arsenal (thuis), Marken (uit) en Waterwijk (thuis) op het programma, waarin FC Almere punten hoopt te halen. “We willen realistisch voetbal spelen door de tegenstander op te vangen en uit de counter gevaarlijk te worden. Tegen FC Aalsmeer bleek dat we dan tot kansen kunnen komen. Natuurlijk wil ik het liefst hoog druk zetten en aanvallend voetbal spelen, maar op dit moment gaan de punten voor.”

De trainer heeft de ambitie om in de toekomst hoofdtrainer van FC Almere te worden, maar mag dit vanwege zijn papieren nog niet. Daardoor is de vereniging op zoek naar een vervanger voor volgend seizoen. “Met het team en technische staf ga ik de komende maanden hard werken om de prestaties te verbeteren. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

Tekst: Jordi Smit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)