Arsenal mag zich gaan richten op nacompetitie

In de zondag derde klasse C heeft Arsenal gedaan wat het moest doen en Fortius met 5-1 verslagen. Helaas was dit niet genoeg. Omdat koploper AGB geen fout maakte tegen IVV ziet Arsenal het kampioenschap aan zijn neus voorbijgaan. Het mag wel via de nacompetitie gaan proberen om promotie naar de tweede klasse af te dwingen.

Arsenal trof vandaag een tegenstander die uitgespeeld was en dat kwam de wedstrijd zeker ten goede. Fortius was niet gekomen voor een puntje en ging volop in de strijd. Dit werd nog eens extra aangewakkerd doordat zij het regelmatig niet eens waren met de beslissingen van scheidsrechter Poortier. Na een kleine tien minuten spelen nam Arsenal de leiding door een doelpunt van Stefan Batista Pereira. Kansjes voor Remco Ultee en Skip Slingerland leverden vervolgens geen verdubbeling van de score op.

Ook de spelers onderling hadden het met elkaar aan de stok. Arsenal aanvoerder Melvin Holwijn was vaak de gebeten hond. Vooral hij en Abbas Quanbari liepen voortdurend aan te bakkeleien. Vlak voor rust liep het bijna uit de hand omdat er een speler van Fortius een klap zou hebben uitgedeeld. De scheidsrechter had dit niet geconstateerd en kon dus geen kaarten trekken. Nadat de boel werd gesust kon de wedstrijd worden hervat. Fortius was in deze fase de betere ploeg en had op gelijke hoogte kunnen komen. Giliano Nijman stuitte op de voeten van Sam Coenen.

Foto Jos Spitteler
Foto Jos Spitteler

Ook in de tweede helft bleef de wedstrijd boeiend. Aan beide kanten werd er wel veel balverlies maar daardoor bleef het tempo hoog. Daarnaast maakte de werklust van beide ploegen een hoop goed. Een kopbal van Jan Roeters miste kracht waardoor Fortius doelman Armin Ribic nog redding kon brengen. De 2-0 viel na ruim een uur spelen alsnog. Uitblinker Batista Pereira vond Holwijn met een afgemeten voorzet en hij ramde de bal van dichtbij binnen. Precies op hetzelfde moment werd ook bekend dat AGB de leiding had genomen waardoor de kansen de op de titel nog kleiner werden voor Arsenal.

Dit slechte nieuws zorgde er niet voor dat Arsenal de kopjes liet hangen. Batista Pereira was weer de aangever bij het doelpunt van Anthony Voskuilen. Hij zette de middenvelder vrij voor Ribic met een prachtige steekbal: 3-0. Nadat Danielson Pires namens Fortius een geweldige kans op een eretreffer had gemist mochten ook twee invallers van Arsenal een duit in het zakje doen. Eerst was het Tom Ridder die vanaf de rand van het strafschopgebied raak schoot en Chevon Esajas scoorde uit een strafschop na een ongelukkige handsbal van Mustapha Chadid. Ondertussen sijpelde ook het nieuws door dat AGB op 2-0 was gekomen waardoor de strijd om het kampioenschap definitief beslist was. Danielson Pires zorgde nog voor een groot moment van opwinding door na de 5-0 uit de aftrap de bal in één keer over Coenen in het doel te schieten. Hij redde daarmee op prachtige wijze de eer voor Fortius.

Arsenal neemt het in de nacompetitie op tegen een andere derdeklasser: VVZA. Deze tegenstander veroverde de derde periode in de zondag derde klasse D. Arsenal reist volgende week af naar Amersfoort voor de eerste wedstrijd van dit tweeluik. Trainer Imro Wielkens is ondanks het mislopen van de titel tevreden over het seizoen van zijn ploeg. ”We hebben ons op alle punten verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Dat was ook het doel. Dat besef is er ook binnen de spelersgroep. We zijn helaas net tekortgekomen voor het kampioenschap.”

Klik hier voor alle uitslagen en eindstand in de zondag derde klasse C.

Verslag: Maarten Daniëls
Archieffoto’s Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)