Arsenal met grote cijfers onderuit tegen BOL

Promovendus Arsenal is in de zaterdag tweede klasse A vals gestart. De ploeg van Imro Wielkens ging op eigen veld met forse cijfers onderuit tegen BOL: 1-7.

Al vrij vroeg in de wedstrijd keken de Amsterdammers tegen een 0-1 achterstand aan. Na één minuut spelen krulde Dennis Rijs een vrije trap langs de muur het net in. Arsenal kreeg daarna een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker, maar Rick de Groot (in de handen) en Melvin Holwijn (over) waren oog-in-oog met BOL-doelman Xander Snoek niet scherp genoeg. Vijf minuten voor rust kwam BOL er weer gevaarlijk uit toen Koen Tros de bal rakelings naast schoot. Een paar minuten later was het wel raak: een voorzet van Tros werd binnen getikt door Martijn Ton voor de 0-2 ruststand.

In de tweede helft ging er veel fout aan de kant van de thuisploeg. BOL kreeg zeven minuut na rust een strafschop, na een ongelukkige handsbal van Jordinho Roosblad, die feilloos werd benut door Sietse Brandsma. Nog geen drie minuten laten werd deze voorsprong nogmaals uitgebreid. Uit een hoekschop kopte Brandsma zijn tweede doelpunt van de middag binnen: 0-4. Arsenal slaagde er via Holwijn in om iets terug te doen, maar het maakte de achterstand er niet draaglijker op.

Nadat Wielkens werd weggestuurd door scheidsrechter Bos, en Arsenal bleef aanvallen om de aansluiting te vinden, kwam er meer ruimte voor BOL om verder uit te lopen. De aanvalsdrang van de thuisploeg werd in de 67ste minuut afgestraft door Timon Plak (1-5). Negen minuten later schoot Brandsma de 1-6 binnen en uiteindelijk bepaalde invaller Jan Slot jr. de eindstand op 1-7.

Ondanks de ruime nederlaag was Wielkens tevreden over de prestatie van zijn ploeg. “Ik denk dat deze wedstrijd een goede les is geweest voor ons. Het is ons eerste duel in de tweede klasse en dat verschil merk je. Ik vond ons bij vlagen aardig spelen, BOL ging efficiënter om met de kansen. Ze hebben verdiend gewonnen, al is de uitslag wel wat groot.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.