Arsenal met jeugd en routiniers koploper na ruime zege op Diemen

In de zondag derde klasse C heeft Arsenal een 3-0 overwinning geboekt tegen Diemen. Omdat het duel van AGB werd afgelast mag de ploeg uit Amsterdam-Zuid zich voorlopig koploper noemen. Te veel vooruitkijken wil trainer Imro Wielkens echter niet.

“Het is pas november. Natuurlijk ben ik blij met de resultaten en de gang van zaken, maar ik ben ook realist. Als we er in april nog zo voorstaan dan gaan we eens rustig kijken naar wat er mogelijk is.”

Arsenal-Diemen 15112015_25

Tegen Diemen, dat als promovendus op een keurige vierde plaatst staat, viel er in het eerste half uur, mede door de wind, weinig te genieten. De eerste kans was zelfs voor de bezoekers, maar de paal bracht redding voor Arsenal. In de counter die daarop volgde viel de 1-0. De routiniers Mitchel Pique en Melvin Holwijn zorgde voor die treffer. Pique vond met een boogbal Holwijn die direct de bal in het doel volleerde en Dave Moen Kansloos liet. Wielkens: “ Op dat soort momenten kun je zien dat ze allebei betaald voetbal hebben gespeeld.”

Arsenal-Diemen 15112015_42

Na rust is het aan de pas achttienjarige doelman Sam Coenen te danken dat Arsenal op voorsprong bleef staan. De doelman verkleinde zijn goal dusdanig zodat Joren niet tot scoren wist te komen. Wielkens: “Wij zijn een club in ontwikkeling. We hebben een stuk of vijf spelers die begin twintig zijn, waaronder dus Coenen. Daarnaast hebben we de routiniers. Het ligt in onze lijn om met jonge spelers in de toekomst de basis te leggen voor Arsenal. Daar is het nu nog te vroeg voor, maar binnen een paar jaar mket dat zeker haalbaar zijn.”

Foto Jos Spitteler: Sam Coenen
Foto Jos Spitteler: Sam Coenen

Na de mogelijkheid van Joren sloeg Arsenal genadeloos toe. Risicovol uitverdedigen lag aan de tweede treffer ten grondslag. Het was uiteindelijk Stefan Battista Pereira die de 2-0 maakte. Diemen was knock-out geslagen en Arsenal profiteerde nog in de blesssuretijd door er via Onasis Gyiamfi 3-0 va te maken.

SLIDE Arsenal-Diemen 15112015_23

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag derde klasse C.

Foto’s Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)