Home / Algemeen / Arsenal ondanks nederlaag bij EVC naar finaleronde tegen VVC

Arsenal ondanks nederlaag bij EVC naar finaleronde tegen VVC

Competitiegenoten Arsenal en VVC strijden in een onderling duel om promotie naar de zaterdag tweede klasse. Arsenal bereikte de finaleronde van de nacompetitie door in twee wedstrijd af te rekenen met EVC, dat nu gedegradeerd is. Nadat op eigen veld met 3-1 werd gewonnen, kon de ploeg van Imro Wielkens zichzelf een 1-0 nederlaag in Edam permitteren.

Het doel van de Amsterdammers was de finale te bereiken en dat is gelukt. “Daar gaat het om”, kon Wielkens kort zijn. “Het kon beide kanten op, maar door de overwinning in de eerste wedstrijd hadden wij al een bepaalde marge opgebouwd. Daardoor was er bepaalde rust bij ons.”

Ondanks de openingstreffer van Leon Spoorenberg in de 35ste minuut (“daar hing een klein buitenspelluchtje aan”) raakten de gasten niet in paniek. Max Reilman en Hugo Buizer waren namens Arsenal dicht bij een gelijkmaker, maar deze zat er niet in. “Een gelijkspel had ook nog gekund, maar vanwege het warme weer was het een conditionele slijtageslag. Ik ben vooral erg blij dat wij de finaleronde hebben bereikt.” In die ronde wacht VVC, dat twee keer eenvoudig afrekende met Sporting Andijk (0-5 en 6-1). “Zij zullen super gemotiveerd zijn, net als wij, en hebben veel vertrouwen kunnen tanken tegen een mindere tegenstander.”

Beide ploegen kennen elkaar uit de zaterdag derde klasse B. In december won VVC bij Arsenal (1-2), op de voorlaatste speeldag (6 mei) verrasten de Amsterdammers door in Nieuw-Vennep met 0-4 te winnen. Wielkens: “Die resultaten zeggen nu niets meer. Het enige voordeel is dat we van elkaar weten wat we kunnen verwachten. Wij zijn gelijkwaardig aan elkaar, dus ik schat de kansen fifty-fifty in.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zaterdag.

Archieffoto boven: Jos Spitteler

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)