Home / Algemeen / Arsenal rekent in leerzaam bekerduel af met EDO

Arsenal rekent in leerzaam bekerduel af met EDO

Arsenal is in het bekerduel tegen het ervaren EDO (zaterdag) cum laude geslaagd. De formatie van trainer Imro Wielkens schakelde in een gelijkwaardige wedstrijd de Haarlemmers met 3-2 uit. Voor de jonge thuisploeg was dit duel met de zaterdag tweedeklasser met name een leerschool, uiteindelijk nog beloond met een ronde verder.

“Wij hebben natuurlijk niet de potentie om in mei ergens de finale te spelen. We zien dit als wedstrijden om wat van te leren. EDO is weliswaar een tweedeklasser, maar er loopt prof ervaring rond en jongens die in de top van de amateur landskampioen zijn geworden. Het is leuk dat je een resultaat haalt, maar de uitdaging en het leerzame is het belangrijkst”, kijkt Wielkens terug.

Beiden ploegen maakten er vanaf de start een attractief duel van. Een open wedstrijd met aan beide zijden veel ruimte. Het regende dan ook kansen aan het IJsbaanpad. Tom Jacob en Bob Kemper verzuimden de score te openen voor de gasten en Jordinho Roosblad was voor Arsenal dichtbij de openingstreffer.

20161022-arsenal-edo-1

Met een half uur op de klok bracht Dion Esajas de bezoekers aan de leiding. De oud-prof van onder andere Haarlem en FC Volendam profiteerde van een misverstand tussen doelman Sam Coenen en Garrincha Nyon. Arsenal toonde echter veerkracht en bracht vijf minuten voor de pauze de boel weer in evenwicht. Skip Slingerland schoot het leer uit een rebound van een schot van Anthony Voskuilen tegen de touwen. De grensrechter van EDO stak zijn vlag omhoog vanwege vermeend buitenspel, maar scheidsrechter De Waard bleef na een uitgebreid overleg bij zijn beslissing.

In de slotfase van de eerste helft gebeurde er van alles. EDO leek opnieuw op voorsprong te komen. Tom Jacob kon voor een leeg doel afdrukken, maar een kamikaze-actie van Jan Roeters voorkwam de 1-2. Deze gemiste kans was een behoorlijk keerpunt, want Daniel Rasche zorgde in de daaropvolgende aanval door doelman Glenn Vermolen te omspelen voor de 2-1. Wederom ging er een vlag omhoog voor offside en wederom wuifde De Waard het weg.

20161022-arsenal-edo-2

 

Ook na rust was er geen pijl op te trekken wie verder zou bekeren. Rasche stuitte voor Arsenal van dichtbij op Vermolen en Jacob mikte voor de bezoekers iets teveel naar links. Na deze kansen had EDO wat meer het initiatief en was het aan de kant bij Arsenal wat onrustig. Wielkens greep in en bracht de ervaren Abdelhakim Eladel in om voor wat meer balans te zorgen. “Hij is onlangs wederom vader geworden en miste hierdoor wat trainingsweken. Deze wedstrijd was voor hem een trainingsmoment. Lopend komt hij hierdoor misschien wat te kort, maar aan de bal was hij enorme versterking.”

Ondanks dat Arsenal weer de grip terug kreeg, bracht Esajas met zijn tweede treffer EDO weer op gelijke hoogte. De Amsterdammers hielden hun hoofd koel en maakten in het slotkwartier de meeste aanspraak op de 3-2. Slingerland en Melvin Holwijn misten op een haar na het doel. Vooral bij de poging van de razendsnelle Holwijn leek iedereen de treffer al te tellen, maar de bal belandde toch echt tegen het hek achter de goal.

20161022-arsenal-edo-3

De invallers zorgden acht minuten voor tijd wel voor de beslissing. Eladel gaf het leer mee aan Liam Born, die koelbloedig de verre hoek vond. De zege voor Arsenal kwam niet echt meer in gevaar. De gastheren hadden via Roeters nog kunnen zorgen voor het slotakkoord, maar de verdediger kopte net te hoog.

“We zijn een jonge fitte ploeg en we probeerden ze in een hoog tempo, zelfs voor hen, te laten spelen. Deze opzet was gedeeltelijk geslaagd. Want ze zijn zo goed dat ze daar geregeld door heen voetbalden. Het kon vandaag alle kanten op. Vandaag heeft de gelukkigste ploeg en de ploeg die het meest wilde gewonnen. Wij waren denk ik wat gretiger, omdat zij dit soort potjes in hun vrije weekend niet zo zien zitten”, aldus Wielkens die met zijn ploeg de competitie volgend weekend hervat op bezoek bij VVA/Spartaan.

Verslag en foto’s: Justin Crombeen

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)