Arsenal stijgt door zege op Ouderkerk naar vijfde plek

Zondag derdeklasser Arsenal heeft zich tegen Ouderkerk goed hersteld van de nederlaag van vorige week bij Fortius (4-3). De ploeg van Imro Wielkens was met 2-1 te sterk voor de Ouderkerkers, die hierdoor naar de twaalfde plaats zakken. Arsenal staat nu vijfde in de derde klasse C.

Arsenal toonde de gehele wedstrijd het meeste initiatief, met wederom een jonge ploeg van gemiddeld 20 jaar. En dat ondanks de aanwezigheid van routinier en aanvoerder Melvin Holwijn (36) die de wedstrijd open brak door in de eerste helft de 1-0 voor zijn rekening te nemen.

Op een paar dode spelmomenten, waarbij doelman Sam Coenen reddend op moest treden, kwam Arsenal niet in gevaar. In de zeventigste minuut besliste Remco Ultee de wedstrijd met de 2-0. Vlak voor tijd kreeg Coenen nog een tegentreffer te verwerken,
toen Tom Spronk in het strafschopgebied onderuit werd gehaald en de toegekende strafschop werd benut door Mitchel Melissen: 2-1.

“Na het teleurstellende resultaat was het voor de succesbeleving van de jongens hartstikke leuk om heel snel weer te winnen”, legt Wielkens uit. “Door de onervarenheid hebben we de wisselvallige resultaten een beetje ingecalculeerd.” Van een harde doelstelling wil de oefenmeester niet spreken, slechts ‘zo hoog mogelijk eindigen’. “En mochten we dan een periodetitel mee kunnen pikken, zou dat natuurlijk mooi zijn. De nacompetitie is ons vorig seizoen goed bevallen, ondanks dat we promotie misliepen. Het zou voor de ontwikkeling goed zijn om daar dit seizoen weer in mee te mogen doen.”

Volgende week maakt Arsenal een uitstapje in de districtsbeker als zaterdag eersteklasser FC Aalsmeer op bezoek komt. “Voor de jonge jongens een goede test op een hoger niveau. In de beker kan je vlieguren maken. Hoewel we geen illusies hebben in mei met de beker te staan, zou het leuk zijn om na de winter nog in de beker te zijn.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Archieffoto boven: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!