Arsenal-trio naar Buitenveldert: “Waren op zoek naar nieuwe uitdaging”

Jeffrey van Goethem, Aziz Ercan en Rico Hoeboer maken aankomende zomer de overstap van ASV Arsenal naar Buitenveldert. De drie voetballers zijn goede vrienden van elkaar en zijn dan ook blij samen een nieuwe stap te maken. “We waren op zoek naar een nieuwe uitdaging. Persoonlijk heb ik het goed naar mijn zin gehad bij Arsenal, maar voor mijn gevoel had ik geen voldoende perspectief meer. Ik heb het gevoel dat ik bij Buitenveldert meer uit mezelf kan halen”, vertelt Van Goethem.

Clubkeuze

De voetballer was al snel eruit dat Buitenveldert de juiste, volgende stap was. “Het is in deze periode natuurlijk behoorlijk lastig om met andere clubs kennis te maken, omdat je bijvoorbeeld niet kan meetrainen. Zelf ben ik geen type die van club naar club gaat en Buitenveldert kende ik al, waardoor dat voor mijn gevoel de beste optie was. Vlak voor de uitbraak van het virus heb ik met de trainer fysiek afgesproken. Daarnaast heb ik via een videogesprek en zoom met wat jongens gepraat over de vereniging. Ik merkte al snel genoeg dat er een onderlinge klik was.”

Bewijzen

Van Goethem komt terecht in een selectie die, na de degradatie in de zomer van 2019, afgelopen seizoen bovenin de derde klasse B meedraaide. Komend seizoen moet Van Goethem zich dan ook in het eerste elftal vechten en meestrijden om promotie naar de tweede klasse.

“Ik moet mezelf aan het begin van het seizoen écht bewijzen, omdat ik mezelf nog niet heb laten zien. Absoluut ben ik voornemens om de komende jaren voor een lange periode bij Buitenveldert te blijven spelen en zoveel mogelijk eruit te halen. Aan de trainer is het om te bepalen op welke positie dat wordt.”

Ambities

Buitenveldert heeft met hoofdtrainer Tijn Hammer de komende jaren grote ambities. “Dit seizoen was de club nog volop in strijd om nacompetitie. Het doel van de trainer is om richting de tweede klasse te gaan en daarom zijn de gesprekken met ons drie gestart. Wij hopen daar de komende jaren een steentje aan bij te dragen.”

“Persoonlijk zijn we hele goede vrienden”, gaat Van Goethem verder over Ercan en Hoeboer, die eveneens naar Buitenveldert verkassen. “We hebben namelijk in de jeugd en het eerste elftal van SV Hoofddorp jarenlang samen gevoetbald. Ik spreek de jongens dan ook dagelijks, waardoor het zo’n beetje was: allemaal of niet. Het is uiteindelijk ‘allemaal’ geworden”, aldus Van Goethem.

Tekst: Jordi Smit
Foto: John Beckman

Buitenveldert maakt stappen in meiden- en vrouwenvoetbal: “Ontwikkeling zeer positief”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)