Arsenal vergeet Marken op afstand te houden

Arsenal moet de derde plek van de zaterdag tweede klasse A delen met Marken. In een rechtstreeks duel kon de ploeg van Imro Wielkens de concurrent op een ruime achterstand van zes punten zetten, maar zag het de bezoekers juist op gelijke hoogte komen. Twee foutjes werden genadeloos afgestraft: 1-2.

Toen de thuisploeg in het begin van de tweede helft aan de leiding kwam, was er weinig aan de hand. Bij een snelle aanval werd buitenspelval omzeild en stelde Tyrell Perri, vorige week nog de hattrickheld tegen Buitenveldert (2-3), spits Mick Hurks in staat de score te openen. “Er was geen vuiltje aan de lucht, we hadden het beste van het spel en hebben in fases ook best goed gespeeld”, blikte Wielkens terug. De voorsprong kon echter niet over de streep getrokken worden, want Marken profiteerde optimaal van twee fouten.

Eerst leverde Justin Sporkslede de bal met een slecht genomen vrije trap zomaar in, waarna Arno Boes met een fraaie lob van zo’n veertig meter de 1-1 maakte. “Alle spelers stonden op de helft van Marken, we verspelen de bal en binnen twee seconden hangt-ie. Vanuit het niets geven we de 1-1 weg.” Daarmee kantelde de wedstrijd. Tien minuten later kwam Marken zelfs aan de leiding. Door onoplettendheid in de Amsterdamse verdediging kon Ramon Veerman de 1-2 binnen koppen.

In de allerlaatste minuut leek een gelijkspel nog in de maak, maar kreeg Jan Roeters de bal vanaf één meter voor de lijn toch naast. Daardoor ging Arsenal op eigen veld met 1-2 onderuit. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.