Arsenal verlegt focus eerste elftal naar zaterdag

Arsenal verandert komend seizoen van vlaggenschip. De club verlegt de focus naar het zaterdagelftal dat afgelopen weekend promoveerde naar de tweede klasse. Dit team staat onder leiding van Imro Wielkens, die beide elftallen onder zijn hoede had, en Iwan Zandwijken.

“Veranderingen in het amateurvoetbal is hier een oorzaak voor”, luidt de uitleg op de website van de club. “De zaterdag competities zijn veel interessanter geworden op hoger niveau, ook kwalitatief beter dan de zondag, aantrekkelijkere verenigingen qua toeschouwers, accommodaties etc.. Het is ook erg lastig en kostbaar om als vereniging op twee paarden te wedden. In de hele amateurvoetbalwereld hebben al een flink aantal verenigingen dit, om dezelfde redenen, besluit genomen. Voor ons dus ook.”

Beide selecties trainden al enkele maanden samen, tot tevredenheid van spelers, trainers en technische commissie. De huidige zondagselectie zal na de zomer aansluiten bij de zaterdagselectie, op de vertrekkende spelers na. De nieuwe zondagselectie, waarvan het eerste elftal in de vierde klasse speelt, wordt ‘selfsupporting’, wat betekent dat zij zich net als de breedteteams zelf moeten voorzien.

Het nieuwe vlaggenschip van Arsenal komt volgend seizoen uit in de zaterdag tweede klasse A. In de nacompetitie rekende de ploeg van Imro Wielkens en Iwan Zandwijken over twee duels af met VVC. Wielkens, trainer van het zondagelftal, volgde halverwege het seizoen de vertrokken Harvey Esajas op. Hij staat ook volgend seizoen aan het roer.

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)