Arsenal verspeelt kans op promotie tegen VVZA

Door een ruime nederlaag op eigen veld is Arsenal uitgeschakeld in de nacompetitie voor een plek in de tweede klasse. De ploeg van Imro Wielkens verloor met 0-4 van VVZA, waar een week geleden nog met 1-3 van werd gewonnen in Amersfoort. VVZA mag nu samen met DSOV (dat Houten uitschakelde) uitmaken wie er promoveert naar de tweede klasse.

VVZA was vanaf het begin de betere ploeg. Arsenal miste achterin aanvoerder Nick van der Werf en Shane Wolff door schorsingen. Wielkens wijdde daar het mindere spel echter niet aan. “Nee daar lag het niet aan. We werden verrast door de tactiek van VVZA. De organisatie was niet op tijd op orde. Daarna werd het meer een strijd en kregen we ook wat mogelijkheden.”

Mitchel Pique in duel.

Het duurde ruim een kwartier voordat VVZA het betere spel uit kon drukken in de score. Buitenspeler Michael Bakkenes brak door op rechts en gaf de bal panklaar aan spits Florian Beltman die simpel binnen kon tikken. Na ruim een halfuur verdubbelde VVZA de score. Weer was het Beltman die van dichtbij tekende voor de 0-2 op aangeven van aanvoerder Steven van Zanten. Zo was de stand over twee wedstrijden gelijkgetrokken. Dat VVZA voor rust niet verder uit liep was vooral te danken aan Arsenal-keeper Sam Coenen die een paar goede reddingen verrichtte. Vlak voor rust kreeg Melvin Holwijn nog een goede kans om de aansluitingstreffer. Hij kon op aangeven van Mitchell Pique bij de tweede paal volledig vrij inschieten, maar zijn inzet was te zacht.

Arsenal - VVZA 4

Arsenal kwam wat beter uit de kleedkamer en voerde de druk op VVZA op. Toch was het VVZA dat de grootste kansen kreeg. Rechtsbuiten Marciano Rijnders kapte mooi Anthony Voskuilen uit, maar zijn inzet werd net geblokt door Jan Roeters. Uit de daaropvolgende hoekschop moest Mulika Buffon op de lijn redden. Arsenal kon daar weinig tegenover stellen. VVZA bleef de gevaarlijkste ploeg. In de 78ste minuut zorgde Florian Beltman met zijn hattrick voor de fatale 0-3, wederom op aangeven van Bakkenes.

Arsenal had niets meer te verliezen en ging volop op jacht naar de 1-3. Het kreeg ook kansen daarvoor. Eerst werd een kopbal van Abdelhakim Eladel van de lijn gehaald door Kyle Balch. In de blessuretijd tikte keeper Rico Hensen een vrije trap van wederom Eladel tegen de paal. Diep in de blessuretijd zorgde Freek van Engelen met een hard diagonaal schot voor de genadeklap. Zo verspilde Arsenal een uitstekende uitgangspositie en speelt het volgende seizoen weer in de derde klasse.

 

VVZA-keeper Rico Hensen tikt vrije trap Eladel tegen de paal
VVZA-keeper Rico Hensen tikt vrije trap Eladel tegen de paal

Ondanks de verrassende uitschakeling kon Wielkens met een goed gevoel terugkijken op het seizoen. “We deden tot op de laatste speeldag mee om de titel. Bovendien haalden we meer punten, scoorden we er meer en kregen we er minder tegen dan vorig seizoen. We hebben naast de paar ervaren spelers veel jonge jongens die dit seizoen veel hebben geleerd en waar nog groei in zit. Dus hopelijk kunnen we volgend seizoen weer mee doen om de prijzen.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Verslag en foto’s: Koen Vanhellemont

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)