Arsenal wederom de baas in derby tegen OSV

In de zaterdag tweede klasse A is Arsenal hard op weg de beste Amsterdamse ploeg te worden. In de derby op eigen veld tegen OSV was de formatie van Imro Wielkens met 2-1 te sterk. De equipe uit Zuid blijft in de jacht op de derde plek. OSV verliest de koppositie in de derde periode.

Een opleving van Arsenal, tien minuten voor en tien minuten na de pauze, bleek genoeg voor de zege. Tyrell Perri was met één treffer en één assist de belangrijkste man voor de gastheren. “Ik mag hier blij mee zijn. Het is altijd lekker om dit voor het team te doen. Er was veel beleving vandaag. Het was wel rommelig, maar ik vond wel dat wij het beste spel hadden. Na rust hadden we het op slot kunnen zetten. Dat hoeft niet altijd natuurlijk. Ik hou er ook wel van om het spannend te houden”, knipoogt de aanvaller.

OSV-trainer Ron van der Velde vond dat er na een slechte start meer in zat. “Maar we creëren te weinig. Terwijl hun achterhoede toch zeker zwakke plekken heeft. Zij kwamen na de rust beter de kleedkamer uit. Vandaag was helaas niet iedereen in de vorm van de laatste weken. Maar ze hebben gestreden dus met opgeheven hoofd hebben we verloren.”

Het duel kende vanaf het begin een hoog tempo. Het eerste wapenfeit was voor de thuisploeg. Mick Hurks prikte op aangeven van Browel Some over. Na deze openingskans golfde het spel op en neer met aan beide zijde gevaarlijke momenten en kansen. De eerste grote kans voor de bezoekers kwam halverwege het eerste bedrijf van de voet van Nicky Roele. Doelman Roemer Gerdes redde knap op deze inzet van dichtbij.

OSV was hierna nog een aantal keer dreigend, maar tot echte uitgespeelde kansen leidde het niet. Vaak was de laatste aanname niet goed genoeg of ontbrak de juiste eindpass. Het duel kakte wat in, tot negen minuten voor de rust. Balverlies van Jermaine Jeulink werd afgestraft door Perri. Holwijn deed poging één, maar zijn schot werd geblokt. Perri was er als de brandweer bij om alsnog de bal in het dak van het doel te jagen: 1-0. Aziz Ercan (schot van dichtbij) en Jan Roeters (kopbal) vergaten de voorsprong voor de pauze te vergroten.

De blauwwitrode enclave van Arsenal startte sterk aan de tweede helft. De OSV-defensie had meerdere keren geen antwoord op met name de snelheid van Perri en Holwijn. Dit betaalde zich uit in de 55ste minuut voor Arsenal. Perri brak door en vond topscorer Hurks die de 2-0 binnen tikte. Arsenal had hierna het duel kunnen beslissen, maar meerdere keren speelde het een overtalsituatie slecht uit. OSV bleef in de wedstrijd en was zo nu en dan ook gevaarlijk. Zo maaide Roele de bal van dichtbij hoog over. De gasten moesten het halverwege het tweede bedrijf doen zonder Dylan Klein. De verdediger liep een diepe wond onder zijn knie op en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Van der Velde probeerde het in het laatste kwartier nog met het inbrengen van een extra aanvaller, Mitchell Bijvoet, via een 3-3-4 formatie. Laatstgenoemde speler was meteen belangrijk en bereidde de aansluitingstreffer voor van Joey Noordenbos: 2-1. Noordenbos raakte het leer zeker niet volledig, maar hij lag wel in het net. Van der Velde lachend: “Het leek niet meer op voetbal. De manier ook waarop we scoren ook. Ik ging al liggen, want ik dacht hij scoort niet.” In de slotminuten kreeg Bijvoet uit een corner nog een kans, maar zijn volley zeilde over. De overwinning van Arsenal kwam verder niet meer in gevaar.

Arsenal blijft door de winst stevig op de vierde plek. “We hebben veel ervaring met een Melvin Holwijn, Omar Boukhari en Justin Sporkslede. We zijn in korte tijd echt een team geworden en we hebben ook veel individuele kwaliteiten”, verklaart Perri het succes. De aanvaller is nog niet klaar met de doelstellingen. “We azen op die derde en misschien wel tweede plek en een prijs!”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag en foto’s: Justin Crombeen