Arsenal wint van gelijkwaardig DSOV (2-0)

De subtopper in de derde klasse C stelde vandaag de aanwezige bezoekers teleur zowel qua voetbal als spektakel. In een matige wedstrijd was het alleen scheidsrechter Dinkelberg die de bezoekers wist te vermaken, helaas niet met het fluiten van een goede wedstrijd. Er werd gestrooid met kaarten en uiteindelijk besliste een onterecht gegeven penalty het treffen tussen de nummer drie en vier. Het werd 2-0 voor de thuisclub.

Ruijmgaart

Beide ploegen begonnen slordig aan de wedstrijd, wat resulteerde in weinig kansen en een lage amusementswaarde. Beide ploegen kozen voor het spelen van de lange bal maar miste de precizie om daarmee voor gevaar te stichten voor het vijandelijke doel. Werd er dan wel opgebouwd dan werd de bal snel ingeleverd bij de tegenstander. Vooral Jan Roeters en Jan Ziere leverde in de eerste helft meer ballen in bij een tegenstander dan bij een ploeggenoot. Waren er in de eerste helft dan helemaal geen kansen. Dat wel, maar vaak ontstaan door toevalligheden. Schoten op doel waren er van Joost Cornelissen en Dennis van de Manakker voor de bezoekers en van Mourad Saalioua en Remco Ultee. Qua spel en kansen was het volledig terecht dat er met 0-0 werd gerust.

1

De ploeg van René Anneese leek het beste uit de kleedkamer te komen met een grote kans in de 48e minuut. Na een goede steekbal kwam Wesley Kamerbeek vrij voor keeper Patrick Landsaat maar een slechte aanname zorgde ervoor dat de kans verloren ging. Enkele minuten later was het bijna raak voor de bezoekers. Manakker omspeelde de keeper maar zijn poging werd van de lijn gehaald door Shane Wolff. Als Landsaat na een fout de bal nog bijna in eigen doel werkt lijkt het een kwestie van tijd voordat de 0-1 gaat vallen.

Maar hierna komt Arsenal weer in een betere fase terecht en ontstaat er een kans voor rechtsachter Mulika Buffon die echter naast het doel mikt. Zo golft het spel op en neer en is er in de tweede helft in ieder geval meer te beleven dan in de eerste helft.

2

De beslissing valt in de 75e minuut als scheidsrechter Dinkelberg (van grote afstand) de situatie compleet verkeerd inschat. Nadat een Just van Wijk een voorzet van Coco Kinela blokt besluit de scheidsrechter een penalty te geven aan de ploeg van Wielkens. Verbazing alom, zowel bij de spelers van DSOV als Arsenal. Maar ondanks het uitvoerige overleg met de grensrechter blijft de bal op de stip liggen en wordt van Wijk getrakteerd op een gele kaart (inmiddels de 4e deze wedstrijd). Raymond Alexandre twijfelt oog in oog met Ziere niet en schiet de bal feilloos binnen.

Raymond Alexandre (buiten beeld) schiet de 2-0 achter Ziere
Raymond Alexandre (buiten beeld) schiet de 2-0 achter Ziere

De westrijd is na deze penalty beslist, Arsenal gooit de boel achterin en DSOV weet de verdediging niet te kraken. In het restant van de wedstrijd loopt Ziere nog tegen een gele kaart op en Buffon krijgt er zelfs twee. Het slotakkoord in deze wedstrijd is voor Arsenal dat na een fout van Ricardo Clay snel weet te counteren via Alexandre die Kinela vrij voor de goal zet. Einstand 2-0.

3

Trainer Wielkens was zowel tevreden over het spel als het resultaat. “Tuurlijk kan het spel altijd beter, je speelt nooit de perfecte wedstrijd. Maar we stonden er vandaag als team en dat is ook belangrijk. Tuurlijk zat het mee bij die penalty maar je hebt altijd een keer geluk en een keer pech gedurende het seizoen, dat kan je tegen elkaar wegstrepen”.

Imro Wielkens

Op de vraag of de ploeg nog een of twee plekken kan steigen reageerde de trainer als volgt:”Wij moeten het gewoon van wedstrijd tot wedstrijd bekijken, volgende week moeten we tegen KDO gewoon weer presteren. Of wij kampioen kunnen worden dat weet ik niet. Maar nu ZSGOWMS drie punten in mindering heeft en er misschien nog wel meer krijgt, dan ja wie weet”.

Verslag Casper Jansen
Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)