Arubaanse droom werkelijkheid voor Richard Lynch

Richard Lynch is door de Arubaanse voetbalbond geselecteerd voor de twee WK-kwalificatiewedstrijden tegen Barbados. Hierdoor wordt de verdediger van de Beursbengels op 31-jarige leeftijd international, een droom die uitkomt.

Begin maart kwam via Het Amsterdamse Voetbal naar buiten dat de Arubaanse voetbalbond op zoek was naar spelers om het nationale elftal te vertegenwoordigen. Lynch voelde hier wel wat voor en nam via de mail contact op met de bond. Zie hier het artikel https://www.hetamsterdamschevoetbal.nl/richard-lynch-droomt-van-ultieme-kans-als-arubaans-international/

aruba

En met succes, hij werd uitgenodigd om op 6 mei een selectiewedstrijd te spelen. Lynch: ‘Die wedstrijd was in het stadion van ADO den Haag, we speelden tegen Jong ADO. Ons team bestond uit jongens die op hoog amateurniveau spelen hier in Nederland. We waren compleet nieuw voor elkaar maar desondanks wonnen we met 0-3. De aanwezige teammanagers waren erg tevreden over deze prestatie, persoonlijk speelde ik ook een goede wedstrijd op de rechtsbackpositie’.

Vervolgens hoorde Lynch een tijdje niets van de voetbalbond. ‘Ik heb op een gegeven moment zelf contact opgenomen met een van de teammanagers om te vragen hoe het zat. Hij zei dat ik snel bericht zou krijgen en afgelopen maandag kreeg ik twee mails van ze binnen. Toen ging m’n hart wel even wat sneller kloppen. Toen ik zag dat ik geselecteerd was was ik ongelofelijk blij. Als jongetje droom je ervan om international te worden. Dat het op deze manier gebeurt is heel erg bijzonder. Ik ben gelijk alles gaan regelen met mijn werk en gezin. Volgende week woensdag is er nog een training en dan krijg ik meer informatie over de verdere gang van zaken.’

Amstelveen - Beursbengels

Zoals gezegd moet Lynch met Aruba in een tweeluik afrekenen met Barbados om een ronde verder te komen in de WK-kwalificatie. De wedstrijden zijn op 10 en 14 juni. ‘Op 3 juni vertrek ik naar Aruba en verblijf daar tot en met 17 juni. We zullen aan het begin wel in trainingskamp gaan zodat we aan elkaar kunnen wennen. Als we Barbados uitschakelen spelen we nog een tweeluik. Mochten we die ook winnen dan kom je in een poule met landen als Mexico. Het zou al een wereldprestatie zijn als we deze fase weten te bereiken. Ik heb er erg veel zin in en ik hoop dat ik minuten mag maken. We zien wel waar dit sprookje eindigt.’

Verslag: Maarten Daniëls

Foto onder: Hans van Beek

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)