AS'80 Ouderkerk

AS’80 legt Ouderkerk over de knie

AS’80 zondag heeft in de 4e klasse F  voor eigen publiek goede zaken gedaan want de ploeg van trainer Michel Klijnzoon was vooral in de tweede helft de betere ploeg en liet dat dan ook in de uitslag naar voren komen. Het werd 4-0 voor de Almeerders en dat was gezien de tweede helft uiteindelijk wel verdiend.

Voor de rust was Ouderkerk op sportpark “Klein Brandt “zeker niet de mindere van AS’80 en er waren ook genoeg mogelijkheden om te scoren maar de ploeg van Edwin Monnich  kon deze kansen niet verzilveren. Het was voor de rust een aardige wedstrijd om te zien maar zowel aan Ouderkerk  en AS’80 kant hadden de spitsen niet de zuiverheid in de afwerking. Zo was Dennis Dielemans van Ouderkerk dicht bij een treffer en ook Gido Andriessen wist met een kans geen raad. De thuisclub kwam hierna beter in de wedstrijd en mocht Ouderkerk in deze fase blij zijn dat ook bij AS’80 voorin de zuiverheid ontbrak.

Danny Mostaard scoorde twee keer voor AS'80 tegen Ouderkerk
Danny Mostaard scoorde twee keer voor AS’80 tegen Ouderkerk

Na zo’n 20 minuten spel kwam de thuisclub toch op voorsprong uit een goed genomen vrije trap, Jeffrey van de Pluim zag een gaatje in de Ouderkerk muur en zette AS’80 laag en hard op 1-0. Ouderkerk liet het hier niet bij zitten en was niet veel later dicht bij de gelijkmaker toen Mitchel Melissen  verzuimde te scoren. Verder ging de wedstrijd hierna gelijk op en leverde het voor de rust geen doelpunten meer op.

Na de thee een veel feller AS’80 dat Ouderkerk haar wil oplegde en daar hadden de gasten de uit Ouderkerk aan de Amstel de nodige moeite mee want diverse keren moest  Ouderkerk doelman Remy van Luyn handelend optreden om doelpunten te voorkomen. In de 65e minuut moest hij dan toch capituleren toen een aanval over links uitstekend werd afgemaakt door Rowdy Lanfermeyer 2-0. De druk bleef hierna op het doel van de gasten en een derde treffer kon dan ook niet uitblijven toen de balvaste Danny Mostaard alle ruimte kreeg en schoot onhoudbaar voor  Ouderkerk goalie van Luyn de derde treffer in de touwen 3-0. Hierna deed Ouderkerk er nog alles aan om de eer nog te redden maar ondanks diverse kansen kwam men niet meer tot scoren.

AS’80 deed dat uiteindelijk nog wel door alweer Danny Mostaard die uit een assist van Jeffrey van de Pluim de 4-0 op het scorebord bracht. Niet veel later floot arbiter Waale uit Soesterberg voor de laatste maal en had de thuisclub zijn supporters niet teleurgesteld.

Een mooie overwinning voor de ploeg uit Almere Stad dat waarschijnlijk wel nakompetitie gaat spelen als men de periodetitel van de eventuele kampioen BFC kan overnemen. Trainer Michel Klijnzoon van AS’80 was zeer tevreden over zijn ploeg,”de eerste helft deden we het niet goed maar in de tweede helft voetbalde we zoals wij het ook kunnen”.Teamleider van SV Ouderkerk Nico van Beusekom:”ik vond het jammer dat onze ploeg de eerste helft de kansen niet had benut want dan was het misschien heel anders gelopen maar gezien de tweede helft was de winst van AS’80 wel verdiend”.

Verslag: Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!