Ashraf Azzouz (Lebo) stopt met zaalvoetbal: “Jammer dat het zo moet lopen”

Ashraf Azzouz zet een punt achter zijn loopbaan in het zaalvoetbal. Het is voor de 25-jarige speler van eredivisionist ASV Lebo te zwaar geworden om dit te combineren met voetbal op het veld voor WVHEDW.

“Het zaalvoetballen is voor mij steeds zwaarder geworden”, zegt Azzouz, die jarenlang een vaste waarde was bij de Amsterdammers en in 2016 landskampioen werd met Lebo. “Op het veld kan ik mij af en toe nog verstoppen, maar in de zaal kan dat gewoon niet. Zeker niet op dit niveau.”

Het kampioensfeest van 2016 moest hij vanaf een afstandje meemaken omdat Azzouz destijds revalideerde van een zware knieblessure. Hierdoor miste hij ook de voorronde van de UEFA Futsal Cup. De aanvaller heeft nog steeds last van die blessure (kruisband afgescheurd, red.), vooral tijdens het zaalvoetbal. “Daarom heb ik de keuze moeten maken om te stoppen.”

Dit jaar bereikte Azzouz met de Amsterdammers de play-offs, waarin de uiteindelijke landskampioen Hovocubo in de halve finale te sterk bleek. “Ik stond dit jaar ook op de schaduwlijst van het Nederlands elftal, dus het is wel jammer dat het zo moet lopen.” Azzouz blijft op het veld gewoon actief voor zaterdag eersteklasser WV-HEDW.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)