Ashraf Azzouz (WVHEDW) maakt rentree in oefenduel: “Het voelde weer als vanouds”

Na een jaar blessureleed door een slepende kruisbandblessure heeft Ashraf Azzouz dinsdagavond zijn rentree gemaakt voor zaterdag tweedeklasser WVHEDW. De aanvallende middenvelder speelde een uur mee in de met 4-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen JOS/Watergraafsmeer (zaterdag). “Het voelde weer als vanouds, het is allemaal goed gegaan. Ik had gelukkig geen angst en heb zelfs nog een doelpuntje meegepikt.”

Azzouz raakte in februari geblesseerd aan zijn voorste kruisband, waarna een lange periode van herstel volgde. Dinsdag stond hij voor het eerst weer op het veld voor een wedstrijd. “Ik ben in de basis gestart en heb toen een helft meegedaan. In de rust ben ik er uitgehaald en de laatste twintig minuten heb ik ook nog gespeeld. Zaterdag speel ik in het tweede elftal en de week erop, tegen Marken, hoop ik weer bij de selectie te zitten.”

azzouz-jan-vonk
Foto Jan Vonk | Ashraf Azzouz probeert zich tussen twee tegenstanders door te wringen.

Azzouz speelt naast WV-HEDW ook zaalvoetbal voor landskampioen Lebo, maar moet nog even geduld hebben voordat hij daar zijn rentree kan maken. “Ik hoop in januari weer voor Lebo te kunnen spelen. Het is toch allemaal wat intensiever, waardoor ik daarvoor nog even moet wachten.”

Het afgelopen jaar viel Azzouz zwaar. Hij is blij dat het harde werken nu beloond wordt. “Ik heb de eerste weken thuis zitten jammeren, maar daarna heb ik het van me afgegooid en ben ik hard aan mijn herstel gaan werken. Ik ben het toen positiever gaan benaderen en heb er alles aan gedaan om weer fit te worden. Gelukkig kan ik die periode nu afsluiten.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto boven: Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!