ASV Arsenal heeft primeur met LED verlichting

Zondag derde- en zaterdag vierdeklasser ASV Arsenal heeft als eerste Amsterdamse club LED verlichting rondom haar velden aan het IJsbaanpad. Hiermee is een lang gekoesterde wens van de club in vervulling gegaan.

De LED verlichting staat er al enkele weken. Stadsdeel Zuid heeft Arsenal als eerste voetbalvereniging in Amsterdam de nieuwste OptiVison LED van Philips gegund. LED is de meest duurzame verlichtingsoplossing op dit moment. Het levert de club een veel lager energieverbruik op. De club bespaart hiermee maar liefst 50% op de energierekening.

Voorzitter Wim Teuling: “ Chelsea was de eerste club in Europa vorig seizoen. In Nederland zijn er drie clubs en ik denk wel dat wij de eerste amateurclub zijn. Het is een prachtig plaatje en geeft zoveel meer en beter licht.”

ASV Arsenal heeft de prestige project te danken aan Stadsdeel Zuid en Philips. Het heeft de club niets gekost. Teuling: “Het heeft zeker te maken met onze ligging aan de Sportas en zo dicht tegen het Olympisch Stadion aan. In 2016 is het EK Atletiek in Nederland dus daar heeft het zeker ook mee te maken.”

Thomas Leenders van Philips Lightning Nederland: “ Met de aanleg van LED-verlichting rondom de velden van Arsenal is het Schinkeleiland momenteel de showroom voor Philips in Amsterdam.”

Foto Co Jongkind

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)