ASV De Dijk creëert meiden- en vrouwenafdeling: “Schitterende uitdaging”

Wartburgia Vrouwen 2-trainer Chederick Kempenaar en Buitenveldert Vrouwen 1-assistent Yannick Pel slaan de handen komend seizoen ineen om een meiden- en vrouwenafdeling bij ASV De Dijk op te zetten. Kempenaar gaat dit doen als technisch coördinator, terwijl Pel de rol van hoofdtrainer van de vrouwenselectie voor zijn rekening neemt.

Beleidsplan

De nieuwe technisch coördinator kwam door eerste elftalspeler Dennis Darnley bij De Dijk terecht. “Dennis heeft me een aantal maanden geleden voorgesteld bij Loek Wisman (bestuurslid voetbalzaken, red.), waarna het balletje is gaan rollen. Eerst heb ik nog getwijfeld, maar na overleg met het thuisfront heb ik alsnog besloten voor de uitdaging te gaan. Vervolgens heb ik een beleidsplan geschreven voor de komende vijf jaar. Daar werd positief op gereageerd”, vertelt Kempenaar.

Het is de bedoeling dat De Dijk komend seizoen een Onder-17- en Vrouwen 1-team krijgt, waarna deze teams met de jaren worden uitgebouwd. Daarnaast zal op zondag worden gestart met een eigen voetbalschool voor meiden tussen de zes en zestien jaar oud. De Dijk heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met Woman Talent Skills, de voetbalschool van Kempenaar.

“Als we eenmaal een team van Onder-17 hebben, dan creëren we de mogelijkheid dat talentvolle meiden sneller naar ons toekomen. Zo moet het niveau van onze speelsters de komende jaren steeds verder omhoog. Voor het eerste elftal hebben de nieuwe hoofdtrainer en ik bovendien een uitgebreid netwerk waar we van kunnen gebruikmaken.”

Trainerschap

Kempenaar benaderde voor de hoofdtrainersfunctie Yannick Pel, die afgelopen seizoen assistent-trainer was van Buitenveldert Vrouwen, om het team onder zijn hoede te nemen. De uitdaging ging Pel graag aan. “Ik was in gesprek met Buitenveldert toen De Dijk op mijn pad kwam”, legt Pel uit. “Na zeven mooie jaren bij de vereniging vond ik dit een mooie uitdaging. Gelukkig laat ik Buitenveldert met een goed gevoel achter.”

De kersverse oefenmeester weet nog niet in welke klasse Dames 1 terechtkomt.  “Dat is afhankelijk van de vrouwen die zich aanmelden, maar het wordt de tweede of derde klasse. De komende jaren is absoluut de doelstelling om een stabiel elftal neer te zetten. Vervolgens willen we zo snel mogelijk naar de eerste klasse of zelfs hoofdklasse promoveren. Dat gaat even tijd kosten, maar het wordt een schitterende uitdaging.”

Ook Kempenaar kijkt uit naar de toekomstige samenwerking. “Het is een jonge trainer volop ambities. De afgelopen jaren heeft hij simpelweg enorm veel geleerd bij Buitenveldert. Bij De Dijk kan hij voldoende begeleiding van zijn staf om zich heen verwachten. Bovendien was de klik tussen ons goed, dus zodoende hebben we als club besloten dat Pel de juiste man is om de klus aankomend seizoen op zijn schouders te nemen”, aldus Kempenaar.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Buitenveldert

Vrouwenselectie Buitenveldert wil terug naar topklasse

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)