Yannick Pel

Vrouwenselectie Buitenveldert wil terug naar topklasse

Yannick Pel is sinds dit seizoen werkzaam als assistent van de vrouwenselectie van Buitenveldert. De trainer deed in de jeugdafdeling van de Amsterdamse club eerder al veel ervaring op, maar leerde afgelopen jaar weer nieuwe aspecten. “Het was voor mij persoonlijk even een stap van de jeugd- naar het seniorenvoetbal, want er is bijvoorbeeld een andere benadering naar de speelsters nodig. Ik kijk echter absoluut positief op het seizoen terug”, vertelt Pel.

Teleurstellend seizoen

Buitenveldert degradeerde afgelopen seizoen uit de topklasse. Dit voetbaljaar had de club het in de hoofdklasse wederom lastig. Het vrouwenelftal stond op de elfde plaats in de competitie, maar speelt door het schrappen van het amateurseizoen na de zomer wederom in de hoofdklasse. “Dit seizoen hebben we besloten met een jong team verder te gaan”, legt Pel het teleurstellende seizoen uit. “De selectie is een combinatie van speelsters uit onze eigen jeugdopleiding en van buitenaf. Daarnaast zijn er nog speelsters die al bij ons waren toen we in de topklasse speelden.”

“Dit seizoen hadden we een te krappe selectie, waardoor aan het begin van het seizoen al een hoop blessures ontstonden. De meiden liepen daardoor enorm op hun tenen. Dat willen we komend seizoen voorkomen, al zal er dan wederom een jong team op het veld komen te staan. Chantal de Ridder heeft als technisch jeugdcoördinator de afgelopen jaren puik werk afgeleverd, dus we hopen daar komend jaar de vruchten ervan te plukken. Zo kunnen we een stap in de goede richting zetten, zodat we over een paar jaar weer in de topklasse spelen.”

Oproep voor aanmeldingen

De Amsterdammers hopen volgend seizoen dan ook met een zo sterk mogelijke selectie aan de hoofdklasse deel te nemen. Begin april deed Buitenveldert daarom een oproep aan speelsters die graag voor het eerste vrouwenteam willen spelen. “Iedereen is welkom om zich aan te melden via tc-meiden@buitenveldert.com. We hopen dat we dit seizoen nog kunnen trainen en met de speelsters kunnen kennismaken, al hangt dat natuurlijk af van wat de komende tijd gaat gebeuren. In ieder geval bellen we met elkaar, zodat we kunnen zien wat de achtergrond van de speelsters is. Van daaruit kijken we dan vervolgens verder kijken.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Buitenveldert

Michelle Oussoren trots profvoetbalster bij Excelsior Barendrecht: “Prachtige ervaring”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)