Home / slideshow / Asv De Dijk honderd jaar: In gesprek met Donovan Morée
Donovan Morée

Asv De Dijk honderd jaar: In gesprek met Donovan Morée

De Amsterdamse voetbalvereniging asv De Dijk viert deze week zijn honderdjarig bestaan. Samen met Cees ten Have, Hein Claver, Donovan Morée, Loek Wisman, Laurens Kat en Issam Eloussaidi bespreken we het rijke clubverleden van de voetbalvereniging. Dit is deel 1: een gesprek met coördinator onderbouw Donovan Morée.

Donovan Morée kwam in 2017 nieuw binnen bij De Dijk. Als hulpverlener in het speciaal onderwijs en gedragstrainer was hij werkzaam bij een opdrachtgever en hoorde hij voor het eerst de naam van Julius Egan, de voorzitter van de vereniging, vallen. Via hem kwam Morée uiteindelijk met de vereniging in contact. “Ik begon vier jaar geleden als jeugdtrainer en dat vond ik een mooie uitdaging. Vervolgens ben ik langzaam verder gegroeid.” Morée voelde zich bij De Dijk direct thuis. “Bij mij viel al snel op dat het ledenbestand heel divers is, waardoor mensen uit bijna alle windstreken een plekje hebben binnen onze vereniging. Dat zegt iets over de cultuur van de club: iedereen is hier welkom.”

De oefenmeester deed het bij de jongste jeugdteams dermate goed, dat het bestuur hem anderhalf jaar geleden vroeg om coördinator van de onderbouw te worden. “Dat was vlak voor de coronacrisis, maar sindsdien hebben we al mooie stappen gezet binnen de jeugdopleiding. We raken elk jaar spelers kwijt aan Betaald Voetbalorganisaties, maar dat is zeker niet ons voornaamste doel met het opleiden van spelers. We willen onze jongste leden simpelweg een zinvolle dag bezorgen, waarin ze op een gezonde manier bezig zijn. Dan is het aan ons als trainers om hen op spelende wijs alsnog aspecten van het voetbal bij te brengen en het kind zo stappen vooruit te laten maken. Daar hamer ik als geen ander op bij de club.”

Morée realiseert zich echter dat De Dijk zich op voldoende manieren nog kan verbeteren. “Uiteindelijk is een club nooit af en zijn er altijd onderdelen die we kunnen verbeteren. Zo hopen we in de toekomst meer jeugdtrainers aan te trekken, waardoor we de kwaliteit van onze jeugdafdeling verder omhoog kunnen brengen. Bovendien moeten we ervoor zorgen dat we onze kwaliteit waarborgen, zodat De Dijk op minimaal hetzelfde niveau kan blijven spelen.” De coördinator onderbouw ziet zichzelf daarom niet snel bij De Dijk vertrekken. “Eerlijk gezegd vind ik het moeilijk voor te stellen dat ik na De Dijk nog naar een andere club vertrek. Het is een prachtige vereniging met nuchtere mensen waar ik nog een lange tijd hoop te blijven.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: ASV De Dijk

Asv De Dijk honderd jaar: In gesprek met Laurens Kat