Home / slideshow / Asv De Dijk honderd jaar: In gesprek met Hein Claver

Asv De Dijk honderd jaar: In gesprek met Hein Claver

De Amsterdamse voetbalvereniging asv De Dijk viert deze week zijn honderdjarig bestaan. Samen met Cees ten Have, Hein Claver, Donovan Morée, Loek Wisman, Laurens Kat en Issam Eloussaidi bespreken we het rijke clubverleden van de voetbalvereniging. Dit is deel 3: een gesprek met materiaalman Hein Claver.

Hein Claver kwam in de vorige eeuw voor het eerst met de vereniging in aanraking toen de fusie nog geen feit was. Zijn oudste zoon ging destijds voetballen bij ASV Schellingwoude, waar hij het direct naar zijn zin had. “Het was bij Schellingwoude altijd gemoedelijk en gezellig”, legt Claver uit. “Daardoor voelden de mensen bij de club al snel aan als familie.” Sinds de fusie tussen Schellingwoude en Rood-Wit A gaat de club door het leven als asv De Dijk. “Het bestaansrecht van beide verenigingen was destijds in het geding, waardoor we niets anders konden dan samengaan. Ook De Dijk is een fijne club om onderdeel van te zijn. Het mooie aan de club is dat de mensen ontspannen en nuchter zijn. Daar houd ik van.”

Een aantal jaar geleden besloot Claver zich met een groep hard te maken voor de zaterdagselectie die ter discussie stond. “De aandacht ebde weg en de leiding wilde stoppen, maar het leek mij geen slim idee dat het eerste zaterdagteam zou verdwijnen. Het zorgt voor reuring in de kantine en geeft een positieve boost aan de hele vereniging.” In de jaren erna presteerde de zaterdagselectie uitstekend. Het team promoveerde al snel naar de derde klasse, waar het inmiddels bovenin de ranglijst te vinden is. “Ron Stoffels en Gerrie Breugem zijn uitstekend bezig om de Zaterdag 1 nog meer op de kaart te zetten. Ik verwacht van hen veel de komende seizoenen.” Zelf is Claver materiaalman van de zondagselectie. “Langs de kant staan is niet aan mij besteed: ik moet wat te doen hebben. Daarom vind ik het heerlijk om voor de club bezig te zijn.”

Claver kreeg na het vertrek van hoofdsponsor Heino Braspenning in 2018 een plaats in een speciale commissie om de club klaar te maken voor de toekomst. “Vanaf het begin stelde ik dat ik geen partij wilde kiezen: het clubbelang stond wat mij betreft voorop. Na een aantal jaren hard werken van iedereen kan ik zeggen dat ik blij ben hoe De Dijk er nu voor staat. De jeugdspelers krijgen steeds meer kansen om een plekje in het eerste elftal te bemachtigen en we beschikken over een talentvolle groep.” Claver heeft daarom hoge verwachtingen van de komende jaren. “De Zaterdag 1 doet nu al mee voor promotie naar de tweede klasse, terwijl ik voorspel dat ook de zondagselectie binnen twee jaar mee kan doen voor de bovenste plaatsen. We zitten op de goede weg.”

Tekst: Jordi Smit

Asv De Dijk honderd jaar: In gesprek met Loek Wisman