Home / slideshow / Asv De Dijk honderd jaar: In gesprek met Issam Eloussaidi

Asv De Dijk honderd jaar: In gesprek met Issam Eloussaidi

De Amsterdamse voetbalvereniging asv De Dijk viert zijn honderdjarig bestaan. Samen met Cees ten Have, Hein Claver, Donovan Morée, Loek Wisman, Laurens Kat en Issam Eloussaidi bespreken we het rijke clubverleden van de voetbalvereniging. Dit is deel 6: een gesprek met jeugdspeler Issam Eloussaidi.

Issam Eloussaidi speelde jarenlang voor DWV, dat in 2013 met De Volewijckers fuseerde tot DVC Buiksloot. De jeugdspeler kwam met de vereniging uit in de Derde Divisie, maar besloot in zijn tienerjaren naar De Dijk over te stappen. Inmiddels speelt hij in de Onder 19 van de club, uitkomend in de Tweede Divisie. “We spelen door heel het land heen, dus dat maakt het leuk. Aan het begin van het seizoen speelden we acht tot negen wedstrijden, waarna we door de coronacrisis moesten ophouden. Een tijdlang trainden we niet, maar inmiddels kunnen we weer onderling wedstrijden spelen. Bovendien zijn we momenteel bezig met het spelen van selectiewedstrijden voor volgend seizoen. Dan hoop ik in de Onder 21 terecht te komen.”

De voetballer heeft het uitstekend naar zijn zin bij De Dijk. “Mijn huidige team ken ik al van de Onder 15. We zijn eigenlijk altijd bij elkaar gebleven. Daarnaast heb ik het gevoel dat het bestuur van De Dijk meer benaderbaar is dan die van DVC Buiksloot was, waardoor de drempel lager is om met ze te praten. Tot slot is De Dijk een hele gezellige club om in rond te lopen.” Eloussaidi heeft sinds dit seizoen een speciale rol in ‘De Dijk in de Wijk’, een initiatief van de vereniging. “Op maandag en donderdag geef ik training bij De Kinderboom en de IJpleinschool. Het mooie aan de kinderboom is dat het kinderen zijn die nieuw zijn in Nederland en aan het integreren zijn. Op die dagen probeer ik ze enthousiast te maken om bij onze vereniging te komen spelen.”

Hoewel Eloussaidi merkt dat de meeste kinderen op de scholen interesse hebben in voetbal, ziet hij voor zichzelf de uitdaging weggelegd om zijn enthousiasme over zijn favoriete sport aan kinderen mee te geven. “Ik heb er veel plezier in en wil dit komend jaar dan ook blijven doen. Het is prachtig om te zien dat kinderen zich dan uiteindelijk bij onze vereniging aansluiten.” Zélf hoopt Eloussaidi binnen een aantal jaren het eerste team te bereiken, al realiseert hij zich dat er nog voldoende werk aan de winkel is. “Niet alleen mentaal moet ik stappen zetten, ook moet ik volwassener worden in mijn spel. Ik ga er langzaam naartoe werken.”

Tekst: Jordi Smit

Asv De Dijk honderd jaar: In gesprek met Laurens Kat