ASV Lebo geeft ruime voorsprong uit handen tegen Futsal Apeldoorn

Waar ASV Lebo dit seizoen juist uitblinkt in het tonen van veerkracht en het ombuigen van achterstanden, heeft de ploeg van Calvin Blankendal nu zelf zo’n achterstand uit handen gegeven. Een 3-0 ruststand en een 4-2 voorsprong bleek niet genoeg om drie punten over te houden aan het duel met Futsal Apeldoorn: 4-4.

De Amsterdammers hebben soms even nodig om op gang te komen; tegen Futsal Apeldoorn was dit anders. Binnen twee minuten had Zaid el Morabiti de thuisploeg al op een 1-0 voorsprong gezet. Halverwege de eerste helft verdubbelde Nourdinne Oulad Ben Youssef de marge, waarna El Morabiti er met zijn tweede van de avond zelfs 3-0 van maakte.

Pas in de tweede helft slaagden de bezoekers, knap tweede op de ranglijst, erin iets terug te doen. Ishak Belhaj tekende voor de eretreffer. De Apeldoorners zochten veelvuldig de aanval en vonden vijf minuten voor tijd ook de aansluiting. De 3-2 van Mohamed Bouraarassi zorgde voor een hectische slotfase.

El Morabiti dacht die hectiek de kop in te drukken door zijn hattrick te voltooien: 4-2. Toch gaf Futsal Apeldoorn zich nog niet gewonnen. Toufik Chadli bezorgde de bezoekers met twee late treffers een punt. ASV Lebo verliest door het gelijkspel langzaam de aansluiting met de play-offplaatsen (top-4). De achterstand op nummer vier Hovocubo bedraagt vijf punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Eredivisie.