Home / Algemeen / ASV Lebo haalt Youssef Makraou terug: “Ik wil iets betekenen voor de club”

ASV Lebo haalt Youssef Makraou terug: “Ik wil iets betekenen voor de club”

Na zijn plotselinge vertrek bij Hovocubo had Youssef Makraou het gevoel terug te moeten keren bij de club waar hij wel de juiste waardering voelt. Daarom speelt de 25-jarige Amsterdammer volgend seizoen weer voor eredivisionist ASV Lebo.

Ondanks interesse van meerdere clubs wist Makraou het na een telefoontje van de nieuwe trainer Zaid el Morabiti zeker: hij móet terug. Als echte Amsterdammer voelt het goed om voor de club uit zijn geboortestad te spelen. “Lebo heeft mij de kans gegeven door mij op mijn zeventiende te laten debuteren in de Eredivisie. De deuren hebben altijd wagenwijd open gestaan voor mij. We hebben mooie dingen meegemaakt, het zijn leuke mensen en ik wil iets betekenen voor de club.”

De 24-voudig international werd in 2016 landskampioen met Lebo. Een jaar later keerde Makraou terug bij Hovocubo, waar hij eerder ook speelde. Ook in Hoorn won hij de landstitel. Dit seizoen gaat het iets minder. Makraou liep in december een knieblessure op en besloot na een gesprek met de clubleiding per direct zijn spullen in te leveren. Gemaakte afspraken zouden vanuit de club niet meer worden nagekomen. “Ik heb totaal geen waardering gehad. Als je zoveel prijzen met de club hebt gepakt, vind ik niet dat je zo moet omgaan met een speler.”

Bij ASV Lebo voelt hij wél die waardering. De club wil Makraou helpen met zijn maatschappelijke loopbaan en reikt hem ook de hand toe in zijn revalidatie. “Ik kijk er naar uit om samen met Zaid te werken. Hij was een soort motivator voor mij.” Makraou, op het veld actief voor zondag eersteklasser AGB, is niet de enige versterking voor de Amsterdammers. Vanuit Hovocubo komt ook doelman Barry de Wit mee.

Foto: Ricky Sportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)