ASV Lebo plaatst zich na fabuleuze tweede helft alsnog voor play-offs

Voor de derde keer in vier jaar tijd mag ASV Lebo zich opmaken voor de play-offs om het landskampioenschap zaalvoetbal. De ploeg van Calvin Blankendal had het op de laatste speeldag niet in eigen hand, maar wipte door een eclatante 11-3 zege op Amicitia over concurrent TPP heen.

Hard work beats talent if talent doesn’t work hard. Het is het motto van ASV Lebo. In de tweede helft tegen Amicitia gaven de Amsterdammers een demonstratie van wat je met een beetje hard werken kan bereiken. Doordat TPP met 9-1 van laagvlieger FC Eindhoven verloor, plaatste de landskampioen van 2016 zich uiteindelijk voor de play-offs.

“Ik heb er altijd vertrouwen in gehouden. Ook niks met de tussenstand van TPP gedaan. We moesten het zelf doen”, zei Blankendal. Met slechts één punt uit de laatste drie wedstrijden leken de Amsterdammers zelf de play-offkansen te hebben vergooid. “De afgelopen tijd ontbrak het scorend vermogen bij ons. Nu ging het opeens lopen.”

Halverwege hielden beide ploegen elkaar nog op gelijke hoogte, waarbij Lebo tot twee keer toe een voorsprong uit handen gaf. Een openingstreffer van Hicham Aklalouch werd door Ilias Ramdani ongedaan gemaakt. En nadat Appie el Azhari, dankzij goed voorbereidend werk van Aklalouch, de voorsprong herstelde, slaagde Amin Elalji erin de bezoekers uit Limburg opnieuw op gelijke hoogte te brengen: 2-2.

Wat er in de tweede helft gebeurde, hielden weinig Amsterdamse supporters zich voor mogelijk. Lebo voerde het tempo flink op en het acceleratievermogen van de thuisploeg was Amicitia veel te machtig. De gasten werden in de eerste vijf minuten na rust volledig overlopen. Een schot van El Azhari belandde met enig fortuin via de rug van Ilias Arssi achter doelman Bence Meszaros, Aklalouch maakte op aangeven van Zaid el Morabiti zijn tweede van de avond, waarna diezelfde combinatie – nu met El Morabiti als afmaker – de 5-2 opleverde.

Op het moment dat Elalji iets terugdeed namens Amicitia, leek de Lebo-storm even te zijn gaan liggen. Niets was minder waar. Aklalouch voltooide zijn hattrick en een schot van Ashraf Azzouz werd voldoende van richting veranderd om de wedstrijd definitief te beslissen: 7-3.

Amicitia probeerde nog iets uit te richten door met een meevoetballende keeper te gaan spelen. Doelman Marcel Ons werd echter nauwelijks op de proef gesteld, terwijl El Azhari juist profiteerde van een leeg doel door er 8-3 te maken. Het slotstuk was voor Mo el Rougui was. Met een onvervalste hattrick bracht hij de 11-3 eindstand op het scorebord.

In de halve finale van de play-offs wacht Hovocubo, dat de reguliere competitie als koploper afsloot. In de competitie werd twee keer verloren van de opponent uit Hoorn. De eerste wedstrijd is op zaterdagavond in de Calvijnhal. “Wij weten dat alles mogelijk is”, klinkt het vol vertrouwen.

De andere halve finale gaat tussen Volendam en regerend landskampioen ’T Knooppunt. Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de Eredivisie zaalvoetbal.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)