ASV Lebo schuift Zaid el Morabiti door als nieuwe trainer

Zaid el Morabiti begint volgend seizoen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. De 34-jarige speler van ASV Lebo wordt bij de Amsterdamse zaalvoetbalclub de opvolger van Calvin Blankendal. Het betekent tevens het einde van een rijke loopbaan van de bondsridder van de KNVB.

Al geruime tijd leefde bij het bestuur van de club het idee om El Morabiti als een soort kroonprins klaar te stomen en het stokje op termijn over te laten nemen van Blankendal. Als assistent-trainer van Jong Oranje deed hij zijn eerste ervaringen op. Dat beviel hem goed, de KNVB is ook tevreden over hem. Maar toen dit op zijn pad kwam, moest hij deze kans met beide handen aangrijpen. “Het bestuur heeft het volle vertrouwen in mij. Ik krijg de tijd van ze. Ik heb alles mogen meemaken in het zaalvoetbal, nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging.”

Foto: RickySportphotography

In zijn achtste seizoen bij de club is de routinier (goed voor negentien doelpunten) nog altijd van onschatbare waarde voor de Amsterdammers. Dat El Morabiti zo bekend is met ASV Lebo, maakt het voor hem iets makkelijker om in een vertrouwde omgeving aan zijn eerste klus te beginnen. Maar wat voor soort trainer hij is? Daar moet de Amsterdammers nog achterkomen. “Ik ben wel een trainer die heel erg hamert op discipline. In het zaalvoetbal lopen veel goede spelers, maar met alleen talent red je het niet. Je moet ook mentaal sterk zijn. Als je fit en gedisciplineerd bent, kan je ver komen.”

El Morabiti verwacht geen problemen in zijn nieuwe rol: van ploeggenoten onder elkaar naar een relatie tussen trainer en spelers. “Zij hadden al vermoedens dat dit zou gebeuren. We hebben een presentatie gehouden en ik heb verteld hoe ik alles zie in de toekomst.” Zo wil hij met ASV Lebo een professionaliseringsslag maken. “De doelstelling van de club is een plek in het linkerrijtje, maar het is mijn ambitie om ieder jaar voor de play-offs te spelen.”

Foto: ASV Lebo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)