ASV Lebo snoept een punt af van ‘T Knooppunt

“Als er één team had verdiend te winnen, waren wij dat geweest.” Knooppunt-trainer Hicham Benhammou was vrij duidelijk in zijn oordeel. Zijn ploeg kreeg vrijdagavond kans op kans, maar moest in de Amsterdamse zaalvoetbalderby genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel tegen ASV Lebo.

Het was een muur waar de regerend landskampioen het tegen op moest nemen. Een kwaliteit van Lebo, een grote last voor de tegenstander. “De bus parkeren mag, dat ga ik niet veroordelen en het heeft hun een punt opgeleverd”, vervolgde Benhammou. “Wij weten dat het hun speelstijl is. Daar is niks negatiefs aan. Vanuit onze speelwijze hebben wij waarschijnlijk niet voldoende kansen kunnen afmaken. Maar ik kan mijn jongens niets verwijten. Zij hebben er alles aan gedaan.”

Achter de hechte defensie stond Marcel Ons paraat om zijn ploeg voor de zoveelste keer dit seizoen op de been te houden. Hij ontpopte zich in de eerste helft tot een onneembare vesting. Elk schot dat hij te verwerken kreeg, werd uit het doel gehouden. Jamal el Ghannouti, Ilias Bouzit, Ismail Ouaddouh en Tevfik Ceyar; het lukte hen niet om hem te passeren. El Ghannouti was hier het dichtst bij, alleen trof de routinier de paal.

Op het moment dat de onrust over de vele gemiste kansen naar binnen sloop bij ‘T Knooppunt, sloeg ASV Lebo met enig fortuin toe. Een volley van Ike Neil werd door de buik van Ceyar van richting veranderd, waarna Mouad Belhacen het laatste tikje gaf voor de 0-1 voorsprong halverwege. “In de rust had ik het gevoel dat wij hier zomaar zouden kunnen winnen”, sprak Ons vol vertrouwen.

De tweede helft was amper twee minuten oud toen de sluitpost alsnog werd verslagen. Hij had geen antwoord op een intikker van El Ghannouti: 1-1. Lang kon de thuisploeg niet van deze gelijke stand genieten, want vlak daarna ging Knooppunt-doelman Ennes van Maasbommel in de fout bij een afstandsschot van Ashraf Azzouz: 1-2.

De wedstrijd lag volledig open. Hicham Aklalouch was op weg naar de 1-3, maar faalde oog-in-oog met Van Maasbommel. In de tegenstoot kwam ‘T Knooppunt opnieuw op gelijke hoogte. Ouaddouh was de aangever en Ceyar schoof eenvoudig binnen. Het was voor de gastheren erop en erover. Vijf minuten voor tijd besloot Van Maasbommel iets over de middenlijn tot ieders verbazing uit de halen en verdween zijn pegel achter Ons. “Die bal had ik moeten hebben, daar baal ik nog steeds van.”

‘T Knooppunt had voor het eerst de leiding te pakken, maar binnen een halve minuut had Azzouz deze onschadelijk gemaakt door de 3-3 binnen te kegelen. Daar bleef het ook bij, ondanks het drukken van de thuisploeg met kansen voor El Ghannouti, Ouaddouh en Noureddine Oulad Ben Youssef. Telkens hield Ons zijn ploeg op de been. Benhammou: “Die keeper staat daar niet voor niets. Hij moet zijn werk doen. En complimenten aan hem.”

De Amsterdamse ploegen blijven tweede en derde staan. ‘T Knooppunt is verzekerd van een plek bij de eerste vier en daarmee plaatsing voor de play-offs. ASV Lebo heeft een voorsprong van vier punten op nummer vijf Amicitia. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Eredivisie zaalvoetbal.