ASV Lebo start met OldStars walking football

In samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds organiseert zaalvoetbalvereniging ASV Lebo op zondag 8 april een informatiebijeenkomst over walking football. De trainingen worden verzorgd door eerste elftalspeler Abdessalam el Azhari.

OldStars walking football is afkomstig uit Engeland. Er mag alleen (snel)gewandeld worden en rennen is niet toegestaan. Dit om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te doen. Er wordt zes tegen zes gespeeld, zonder keepers. Ook mogen er geen slidings worden gemaakt en is lichamelijk contact verboden. Hierdoor ligt de nadruk op het positiespel en is het de perfecte variant voor mensen die lang niet meer hebben gevoetbald of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal.

Tijdens de bijeenkomst zondagmiddag in het Indoor Soccer West wordt uitleg gegeven over de spelregels en andere zaken. Daarnaast zal er een demonstratie worden gegeven zodat de ouderen (55+) direct kennis kunnen maken met het spel. “De eerste insteek is om iedereen te informeren wat walking football precies inhoudt, maar als er mensen enthousiast zijn, is er ook meteen een mogelijkheid om hiermee door te gaan”, zegt Vadym Zellner namens ASV Lebo. “De eerste berichten zijn positief. Het idee is om hier in de toekomst mee verder te gaan.”

Aanmelden kan via de website van ASV Lebo.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)