Home / Algemeen / Augustijn blijft bij AS’80 en wordt herenigd met Henze

Augustijn blijft bij AS’80 en wordt herenigd met Henze

“Het gevoel is goed. Daarnaast krijg ik vanaf volgend jaar in de persoon van oud-prof Franky Henze ook een assistent naast mij. De heeft er mede voor gezorgd dat ik voor een jaar heb bijgetekend bij AS’80”, was getekend Sandor Augustijn.

De oefenmeester van de vierdeklasser tekende gisteravond voor zijn derde seizoen als trainer van de club uit Almere-Stad. “Met Franky heb ik eerder erg fijn samengewerkt bij Baarn. Hij is eerlijk en zegt wat hij vindt. Het sparren met een assistent mis ik dit seizoen, omdat ik die niet heb”, vervolgt Augustijn, die met zijn ploeg vorig jaar net naast promotie greep.

Dit seizoen draaien de Almeerders ondanks het aantrekken van de (voormalige) doelpuntenmakers Sherwan Mustafa en Bernio Dap stroever, maar mede dankzij een 2-1 zege op het hoger geklasseerde ASV’65 is het geloof weer helemaal terug. “We hebben het dit seizoen al behoorlijk wat derdeklassers lastig gemaakt, maar het voetballen in de vierde klasse vraagt wat anders. Daarom zijn we overgestapt op een iets behoudendere speelwijze. Hierdoor ontstaat er ook meer ruimte voor onze aanvallers.”

Foto AS’80 | Sandor Augustijn (m) met naast hem Franky Henze (l, assistent) en Alfons Meier (r, trainer tweede elftal)

“Het is wel jammer dat Sherwan vorige week zijn tas heeft ingeleverd, onder andere omdat hij op de bank kwam te zitten. Maar we hebben nog genoeg scorend vermogen over. Het doel is dan ook nog steeds om in de derde periode te verrassen. Daar hebben wij de kwaliteiten voor”, aldus Augustijn.

De Almeerders hebben ook een nieuwe trainer gevonden voor het tweede elftal. Daar staat na de zomer Alfons Meier voor de groep. “Ik heb nu al zin in volgend seizoen en hoop dat we ons nog een beetje kunnen versterken, maar eerst gaan wij de pijlen richten op die derde periode”, besluit de coach uit de zondag 4F.

Foto boven: Sandor Augustijn tekent zijn nieuwe contract met naast hem Maarten de Vries (voorzitter)

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend