B-junior Giovanni van der Zaken houdt Waterwijk in de derde klasse

Waterwijk heeft de allerlaatste kans met beide handen gegrepen om alsnog handhaving in de zondag derde klasse veilig te stellen. De ploeg van Ben Vis rekende mede dankzij twee treffers van de jonge Giovanni van der Zaken in de tweede helft af met Dynamo: 3-1.

In de eerste helft hadden de Almeerders het moeilijk met de dadendrang van de bezoekers uit Ursem. De openingstreffer na ruim een half uur spelen was het logische gevolg. Met een afstandsschot gaf Jesse Knijn Waterwijk-doelman Tymo Harmsen geen schijn van kans. Niet veel later was Dynamo zelfs dicht bij de 0-2, maar nu eindigde de inzet in het zijnet.

Na de rust was Waterwijk veel feller en werd Dynamo behoorlijk onder druk gezet. Dit leidde binnen een kwartier in een gelijkmaker. Aanvoerder Frikri Ghoudou krulde de bal direct uit de hoekschop achter de verbouwereerde Dynamo-doelman Cees Conijn: 1-1. De wedstrijd was weer volledig open met veel spannende momenten voor beiden doelen. Zo mocht Waterwijk in de 75se minuut niet klagen toen Harmsen al gepasseerd was maar de bal toch nog van de lijn werd gehaald door een ploeggenoot. Aan de andere kant liet Giovanni van der Zaken een grote kans onbenut.

Drie minuten was de B-junior wel trefzeker. Waterwijk had de voorsprong te pakken en Dynamo gooide in de slotfase alles op de aanval. Dat brak de gasten uiteindelijk op. Vijf minuten voor tijd loodste opnieuw Van der Zaken de Almeerders in veilige haven door de wedstrijd definitief te beslissen met de 3-1.

“Onze instelling gaf de doorslag”, sprak Waterwijk-trainer Ben Vis lovend. “Dit is een mooie afsluiting van een hectisch seizoen, maar we weten wel waar we het voor gedaan hebben.” Waterwijk staat volgend seizoen onder leiding van Mark de Boer, Vis stapt er even tussenuit.